roman

romanUn român din Italia doreşte să îi trimită o scrisoare Papei Francisc cu rugămintea să intervină pentru salvarea lui Ionuţ Gologan, românului condamnat la moarte în Malaysia.

Românul Sorin Nedea, stabilit în Italia de 21 de ani, speră ca, prin scrisoarea redactată, să îl convingă pe Suveranul Pontif să îl salveze de la moarte pe Ionuţ Gologan, tânărul condamnat în Malaysia pentru trafic de droguri. Nedea doreşte să strângă semnături de la liderii mai multor organizaţii şi partide de români din Italia, dar şi de la ambasadorul României în Italia. Va trimite apoi scrisoarea către publicaţiile cu caracter religios din Italia şi, astfel, problema lui Ionuţ Gologan va ajunge în atenţia papei. În emoţionanta scrisoare adresată Papei, românul începe prin a face apologia vieţii pe care nimeni nu are dreptul s-o ia, mai ales printr-o execuţie barbară.

“Viaţa este un dar de la Dumnezeu, aşa cum El ne-a învăţat întotdeauna. Doar Dumnezeu, indiferent de numele pe care îl are în diferite religii, are drept asupra ei. Din păcate, pedeapsa cu moartea există în continuare în multe ţări. Sunt locuri pe Pământ unde viaţa depinde de preşedinţi, monarhi şi legi care se cred mai presus de Dumnezeu. Persoane care decid soarta altor persoane. La ora actuală, în Malaysia e încarcerat şi condamnat la moarte un tânăr român de 23 de ani. Numele lui e Ionuţ Gologan. A transportat un kilogram de anfetamine pentru câteva sute de euro, iar acum îl aşteaptă pedeapsa cu moartea prin spânzurare, care va fi executată în august 2015. În două luni, un tânăr de 23 de ani va muri în urma unui proces sumar. Va opri această condamnare la moarte traficul de droguri sau este doar un simplu act primitiv de cruzime? Nimeni nu pune la îndoială vinovăţia lui Ionuţ Gologan – în primul rând, noi, conaţionalii – pentru o asemenea faptă. Întrebarea este: putem să rămânem indiferenţi în timp ce un tânăr de 23 de ani este spânzurat? Câte persoane au curajul să privească în ochi un tânăr în timp ce este spânzurat şi să spună că este pedeapsa justă? Dacă privim în altă parte, vom avea inima împăcată?”, scrie Sorin Nedea.

Sursa: www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here