fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Un român a dispărut de la bordul unui vas petrolier în Oceanul Pacific

Citește Și

- Reclamă -

Un marinar român, aflat în componența echipajului unui transportor petrolier care efectua un voiaj internaţional între Australia şi America de Sud a dispărut în timpul serviciului, scrie Agerpres citându-l pe preşedintele Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) Adrian Mihălcioiu.

Familia şefului-mecanic Adrian Chiru, în vârstă de 36 de ani, din Constanţa, căsătorit şi tatăl a doi copii minori, a declarat că agenţia de crewing Cardiff Maritime Ltd a transmis un mesaj potrivit căruia acesta a fost declarat dispărut în timpul serviciului de către comandantul tancului petrolier Marfa, la bordul căruia efectua voiajul.

- Reclamă -

„Tancul petrolier Marfa, pavilion Panama, aflat în proprietatea companiei elene TMS Tankers Ltd, plecase din Australia şi se îndrepta către America de Sud, iar incidentul a fost anunţat autorităţilor din Tahiti care au organizat o operaţiune de căutare şi salvare, finalizată însă fără succes”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

Marinarul român se afla la bordul navei Marfa, un petrolier de peste 100.000 tdw, relativ nou şi vaporul era acoperit de contract standard ITF (Federaţia Internaţională a Salariaţilor din Transporturi).

Președintele SLN spune că anchetele în cazul unor astfel de dispariţii misterioase de cele mai multe ori nu ajung la vreun rezultat concret. „Din anul 1990 şi până în prezent la SLN au fost raportate peste 49 de astfel de incidente dramatice şi alte aproximativ 250 de decese petrecute la bordul navelor, dar pot fi şi mai multe cazuri în care nu am fost notificaţi de către familie”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

- Reclamă -

Sursa: ph-online.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut