Imagine de analogicus de la Pixabay

Un român de 19 ani a fost arestat în Spania după ce a furat cablurile electrice de la trenurile de mare viteză. În urma furtului, circulația feroviară pe ruta Madrid-Barcelona a fost blocată ore în șir.

Tânărul este acuzat că a furat 600 de metri de cablu electric și a fost arestat luni de polițiștii spanioli, transmite Antena 3.

Românul s-a opus arestării, așa că pe lângă tâlhărie și distrugere este acuzat și de nesupunere față de oamenii legii.

Polițiștii au reușit să recupereze o parte din materialul furat. Ei iau în calcul faptul bărbatul ar face parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră. Astfel, sunt posibile noi arestări în acest caz.

Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată luni, timp de câteva ore, din cauza acestui incident.

Pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, compania feroviară a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză.

Tânărul de 19 ani nu este singurul român arestat recent în Spania pentru astfel de furturi. Un alt român de 43 de ani, a fost arestat săptămâna trecută pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia.

Furturile au provocat „un real pericol”. „Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, spun autoritățile, potrivit mediterraneodigital.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here