Poliţiştii britanici au reţinut şi au dus la secţie un bărbat de naţionalitate română, după ce acesta a fost surprins la volanul unui automobil fără asigurare. Pe drum, bărbatul le-a făcut acestora o surpriză neplăcută.

Incidentul a avut loc la Swadlincote, iar Ciprian Bute a avut ghinionul să dea peste o patrulă de poliţişti. Surprins de aceştia, românul a încercat în zadar să-i convingă că se urcase la volanul maşinii doar ca să o mute. Mai mult, poliţiştii i-au cerut să se urce în duba lor pentru a fi dus la secţie, pentru declaraţii.

Potrivit Derby Telegraph, Bute i-a rugat pe oamenii legii să-i permită să meargă mai întâi la o toaletă, dar s-a izbit de refuzul lor. Poliţiştii aveau însă să regrete lipsa lor de flexibilitate. Pe durata drumului spre secţia de la Derby, românul a urinat în maşină poliţiei. Ameninţat cu închisoarea, acesta a urinat apoi şi pe uşa maşinii.

Ulterior, românul a fost dus în faţa undei instanţe din Derby, unde a dat explicaţii pentru cele întâmplate. Procurorul Maria Stace a declarat că Bute şi-a recunoscut faptele.  Ea a spus: „În timp ce se află în duba poliţiei, e al început să urineze în spatele autoutilitarei. A fost avertizat că ar putea fi aresrat pentru asta, iar atunci a urinat pe uşa maşinii.

Cum a reuşit să scape

Avocata lui Ciprian Bute, Sonia Lawrance, s-a dovedit mai convingătoare şi a obţinut eliberarea condiţionată pentru clientul său. Ea a explicat la înfăţişare că Bute doar a mutat maşina unui prieten, la rugămintea acestuia. Apoi, a adăugat că românul este conştient de faptul că a greşit când a urinat în maşina poliţiei, însă nu mai avea alte variante. Mai mult, el i-a atenţionat pe poliţişti că are nevoie urgentă să meargă la toaletă, însă a fost ignorat.

„În momentul arestării, el a întrebat dacă poate merge mai întâi la toaletă. Nu i s-a permis şi a fost pus în spatele autovehiculului, legat. A fost condus spre Derby, un drum de 55 de minute. Nu a putut aştepta aşa de mult, acceptă că nu ar fi trebuit să facă asta, dar a făcut-o”, a spus avocata sa.

La rândul său, Bute a recunoscut infracţiunile de daune penale şi conducerea unui vehicul fără asigurare. A avut însă şansă, iar judecătorul s-a dovedit înţelegător.

Mai întâi, acesta i-a cerut lui Bute să plătească doar 22 de lire sterline – parţial pentru că poliţia din Derbyshire nu a indicat cât ar costa „curăţarea profundă” a autoutilitarei.

El a spus: „Am în vedere circumstanţele dificile în care te-ai aflat, că nu ai condamnări anterioare şi că ai pledat vinovat la prima oportunitate. Cu toate acestea, nu exista niciun motiv să urinezi în duba de poliţie, aşa cum ai făcut. Dar ţin cont, de asemenea, că te întorci azi în România. Aşadar, voi ţine cont de asta, iar pentru ambele infracţiuni va exista o condiţionare timp de şase luni – ceea ce înseamnă că nu va exista pedeapsă atât timp cât nu comiţi alte infracţiuni pentru următoarele şase luni în această ţară”, a adăugat judecătorul, înainte de a-l elibera condiţionat pe român.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here