fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Un sfert dintre copii afirmă că li s-a spart contul de pe reţelele sociale sau cel de e-mail, transmite IGPR

Citește Și

- Reclamă -

24% dintre copii susțin că s-au aflat în situația de a li se fi spart contul de pe rețelele de socializare, e-amil-ul sau jocul online, arată un studiu efectuat de specialiștii IGPR cu privire la siguranța copiilor în mediul online.

Potrivit cercetării, 54% dintre copiii intervievaţi îşi petrec timpul cu jocuri online împreună cu alte persoane, iar 46% afirmând că joacă şi singuri, se arată într-un comunicat de presă al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române.

- Reclamă -

Băieţii sunt mult mai interesaţi decât fetele de jocurile online, pe care le pot juca împreună cu alte persoane (67% faţă de 42%), precum şi de jocurile online pe care le pot juca singuri (58% faţă de 39%).

„Dintre copiii chestionaţi, 24% au afirmat că, de când utilizează internetul, s-au aflat în situaţia de a li se fi spart contul de pe reţelele de socializare, e-mail sau joc online. Băieţii cu vârste mai mari de 14 ani şi cei din mediul urban au fost în mai mare măsură victime ale spargerilor de conturi, comparativ cu celelalte categorii de respondenţi”, explică IGPR.

Studiul mai relevă că 89,4% dintre respondenţi au considerat că sunt suficient de bine informaţi în legătură cu riscurile de pe Internet, aproximativ acelaşi grad de încredere fiind resimţit atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

- Reclamă -

„Totuşi, studiul arată că vârsta prea mică şi naivitatea asociată acesteia, lipsa supravegherii din partea părinţilor, cunoştinţele scăzute în ceea ce priveşte utilizarea Internetului şi riscurile aferente, atât ale minorilor, cât şi ale părinţilor, care nu ştiu ce să urmărească şi cum să îşi supravegheze copiii, sunt factorii care favorizează victimizarea minorilor în sfera infracţiunilor din mediul online”, subliniază IGPR.

Sursa: antena3.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut