fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Un șofer cu mașină 4×4, intrat într-o zonă interzisă, a blocat zeci de oameni câteva ore în telescaunul din Vatra Dornei

Citește Și

- Reclamă -

51 de oameni au rămas blocați duminică timp de câteva ore în telescaunul de la Vatra Dornei, după ce un șofer cu mașină de teren a intrat într-o zonă interzisă și a lovit un telescaun care circula la o înălțime mică, a declarat luni administratorul societăţii SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheş, citat de Agerpres.

A fost nevoie de intervenţia pompierilor şi salvamontiştilor pentru ca persoanele blocate să fie salvate.

- Reclamă -

„Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15,20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că NU există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav. La scurt timp, am primit un telefon din partea numitului Sergiu Rusu, care m-a anunţat că a făcut o mare prostie: a intrat cu maşina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediară, acolo unde acesta circulă la o înălţime mică de sol. Zona respectivă este proprietate privată şi este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o vină comună, ci, exclusiv individuală! Am fost, astfel, nevoiţi, după constatarea echipei tehnice a Telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, să urmăm procedurile ce se impuneau”, afirmă reprezentantul SC Telescaun Vatra Dornei, într-un mesaj postat luni pe pagina de Facebook a Salvamont Vatra Dornei.

De asemenea, acesta precizează că turiştii blocaţi în instalaţia de telescaun au fost martorii momentului în care maşina de teren respectivă a lovit instalaţia.

„A fost anunţată ISCIR Iaşi, s-a sunat la 112, am anunţat instituţiile de salvare cu care colaborăm în astfel de situaţii, timp în care lucrătorii TELESCAUN VATRA DORNEI au fost în permanenţă în dialog cu turiştii blocaţi, care au fost şi martorii momentului în care maşina a lovit instalaţia şi cărora le mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă. De asemenea, aceştia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuţiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acţiunii de coborâre a turiştilor au avut prioritate un minor şi o persoană diabetică, de aceeaşi atenţie sporită beneficiind toate persoanele blocate. Urmează, din nou, un raport din partea celor de la ISCIR Iaşi, însă motivul problemei este clar, un autoturism de teren condus în mod inconştient, a provocat evenimentul nedorit”, a menţionat Paul Boncheş.

- Reclamă -

El a făcut un apel la mai multă responsabilitate colectivă din partea tuturor turiştilor care ajung în staţiune şi a mulţumit salvatorilor pentru acţiunea desfăşurată.

51 de persoane, printre care un copil, au rămas blocate duminică după-amiază în telescaunul de la Vatra Dornei, fiind apoi coborâte în siguranţă de către echipajele de intervenţie, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. La faţa locului au intervenit pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice, dar şi jandarmi de la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Sursa: g4media.ro

Sursa Foto: Facebook/ Telescaun Vatra Dornei

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut