Un șofer  fără permis de conducere a încercat să fugă de polițiști, după ce acesta a fost oprit în timpul unui control de rutină al oamenilor legii. Incidentul s-a produs vineri, 12 martie, pe o arteră a Sectorului 1 din București.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră , în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o artera din Sectorul 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat care inițial le-a înmânat cartea de identitate și le-a declarat verbal faptul că nu are asupra permisul de conducere. În acest context, polițiștii i-au solicitat bărbatului să rămână în autovehicul până când vor efectua verificările necesare stabilirii situației de fapt, însă acesta nu s-a conformat și a demarat cu scopul de a se sustrage”, au anunțat reprezenanții Poliției Captalei.

Polițiștii au pornit în urmărirea conductorului auto, timp în care au solicitat sprijin colegilor care se aflau pe traseul de deplasare al autovehicul.
Pe timpul urmăririi, șoferul o a încălcat mai multe reguli de circulație, dar polițiștii au reușit oprirea acestuia, pe o stradă din Sectorul 1.

După momentul opririi, polițiștii au procedat la extragerea acestuia din autovehicul, imobilizarea și conducerea la sediul Brigăzii Rutiere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma controlului corporal efectuat asupra sa a fost găsit un cuțit tip briceag cu lama de aproximativ 15 centimetri.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără a deține permis.

În baza probatoriul administrat organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea bărbatului de 35 ani pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here