Un tânăr de 22 de ani care era în stare de ebrietate a furat mașina unui prieten și a băgat-o într-un șanț. Cei doi erau la o petrecere, iar tânărul a luat mașina prietenului, fără să-i spună, pentru a se plimba, deși nu deține permis de conducere.

Polițiștii i-au făcut dosar penal:

“Noaptea trecută, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Bălțești au fost sesizați de către un bărbat din comuna Gornet despre faptul că, o persoană pe care o cunoaște i-ar fi sustras autotuismul, intrând cu el într-un șanț de pe DC 43, din comuna Gornet.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat autoturismul în cauză, proprietarul, cât și conducătorul acestuia în vârtsă de 22 de ani din comuna Măgurele.

Din verificările efectuate a reieșit că cei doi au participat la o petrecere, iar ulterior bărbatul în cauză a luat autoturismul cu intenția de a se plimba, fără ca prietenul său să știe, la scurt timp intrând într-un șanț de pe marginea părții carosabile.

Cu ocazia verificărilor conducătorului auto în bazele de date s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, acesta a fost testatat cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la unitate medicală în vedeerea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis de conducere.”, a anunțat Poliția Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here