Un tânăr care se află în carantină la centrul de la Mănăstirea Neamţ susţine că un preot l-a pipăit şi i-a făcut avansuri sexuale.

Tânărul de 26 de ani s-a întors din Anglia și a intrat în carantină la centrul Sfântul Paisie, din imediata apropiere a Mănăstirii Neamţ.

Tânărul a sunat la 112 și a povestit că un preot s-a așezat lângă el în pat, l-a pipăit și i-a făcut avansuri sexuale.

 

Pentru a proba cele spuse, cel în cauză a filmat cele petrecute, susţinând că preotul s-a aşezat în pat lângă el şi a început să-l pipăie (imaginile au fost deformate de autor pentru ascunderea identităţii).

IPJ Neamț a confirmat că are o anchetă în curs cu privire la cele întâmplate.

„Pe data de 4 aprilie 2020, în jurul orei 16:00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un tânăr de 26 de ani, din Piatra Neamţ, aflat în Centrul Social Cultural Sfântul Paisie, cu privire la faptul că a fost agresat de către un călugăr din cadrul mănăstirii. Cercetările sunt în derulare“, a declarat Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

După ce a sesizat organele de cercetare penală, tânărul a detaliat pentru Mediafax împrejurările în care s-a petrecut povestea:

„Mi-a cerut numărul de telefon ca să ţină legătura cu noi, cei veniţi în carantină. A început cu mesaje gen «lipiciosul meu», «eşti simpatic», a început să mă pipăie. Dimineaţă (pe 4 aprilie – n.r.), a venit de vreo patru-cinci ori în cameră, fără mască, fără mănuşi. S-a întins în pat, m-a tras peste el”, a mai spus tânărul.

Anchetatorii să stabilească dacă sunt elemente ce pot sta la baza unor acuzaţii penale, una dintre ele putând fi zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că preotul nu avea voie să intre în contact cu o persoană carantinată.

„Cel din filmare pare a fi un ieromonah, drept pentru care s-a dispus în regim de urgenţă o anchetă pe linie bisericească. Bineînţeles, pe perioada cercetărilor, într-o astfel de situaţie, nu mai are dreptul să slujească.

Dacă înregistrarea se dovedeşte a fi reală, ieromonahul va fi caterisit şi exclus din monahism. În orice caz, cel ce apare în filmare trebuie să intre el însuşi într-o serioasă carantină duhovnicească. Sigur că e important contextul, că trebuie să ţinem cont de faptul că în situaţii de criză oamenii pot reacţiona în mod neaşteptat, chiar smintitor.

În timpuri grele, din om ies la lumină şi lucrurile bune, dar şi cele rele. Cu toată atenţia creştinească cu care suntem datori faţă de fiecare suflet, mai ales faţă de cel căzut într-o ispită atât de mare, măsurile care se impun vor fi luate însă fără nici o ezitare. Să ne ierte Dumnezeu pe toţi şi să ne întărească să nu cădem în aceste vremuri grele!“, a declarat, tot pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al mitropoliei, preotul Constantin Sturzu.

Sursa: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here