inchisoare gratii poza poza 35386200

Un tânăr din Mizil liberat din închisoare în noiembrie 2019, în baza recursului compensatoriu, se va întoarce din nou în spatele gratiilor, de data aceasta pentru o lungă perioadă de timp. El a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor, după ce l-a îmjunghiat în gât pe bodyguardul dintr-o discotecă din Mizil. Scandalul a avut loc în timpul în februarie 2020.
Tribunalul Prahova a decis în data de 13 aprilie să-l condamne pe Daniel Moroșan la șase ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor. La această sentință se va adăuga și restul de pedeapsă pe care tânărul l-ar mai fi avut de executat dacă nu beneficia de prevedirile recursului compensatoriu, astfel că în final, pedeapsa este de aproape zece ani de închisoare.
Moroşan a fost reţinut duminică 9 februarie 2020 fiind acuzat că a fost implicat într-un scandal care a avut loc într-o discotecă din oraşul prahovean Mizil.
Potrivit unor surse judiciare, Daniel Moroşan a spart un pahar, iar cu ciobul rămas a atacat bodyguardul cu care avea un conflict mai vechi. Victima a fost rănită în zona gâtului, iar medicul legist a apreciat că viaţa i-a fost pusă în pericol.
Daniel Moroşan este recidivist. El a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în 2015 pentru şantaj, dar în noiembrie 2019 a fost liberat condiţionat în baza recursului compensatoriu. El ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în data de 1.10.2022, dacă Tribunalul Prahova nu i-ar fi admis cererea de liberare condiţionată.
Solutia pe scurt:
”condamnă pe inculpatul MORO?AN DANIEL, la pedeapsa de 6 (sase) ani si 6 (sase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativa la omor, (faptă din data de 09.02.2020, persoana vătămata Toma George Valeriu).

aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice,de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat,de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani . Constata ca fapta din prezenta cauza este savarsita in termenul de 1056 de zile ramas neexecutat din pedeapsa de 7 ani si 4 luni închisoare aplicata prin sentinta penala nr. 1821/09.10.2015,definitiva prin decizia penala nr.310/09.03.2016 a Curtii de Apel Ploieşti, inculpatul fiind liberat conditionat la data de 04.11.2019,conf. sentinţei penale nr. 1743/01.10.2019 pronunţată de Judecătoria Ploieşti, definitiva prin dec.pen.nr. 526/04.11.2019 a Tribunal Prahova, rest ce se va adauga la pedeapsa stabilita prin prezenta, urmand ca inculpatul sa execute o pedeapsa finala de 8(opt) ani si 6(sase) luni si 326 zile inchisoare.

aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani (…)”, conform portalului instanțelor de judecată.

Moroșan se află în prezent în arest la domiciliu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here