parcul municipal vest ploiesti
Consiliul Local Ploieşti a modificat luni hotărârea din 2010 pe baza căreia a fost creat Parcul Municipal Vest, hotărând includerea în domeniul public a unui teren  de 10 hectare situat între parc şi DN1. Măsura vine în contextul în care Consiliul Judeţean a solicitat transferul terenului, cu promisiunea că va construi aici un complex sportiv.

Consiliul Judeţean Prahova a solicitat, în vara anului trecut, transferul de la Primăria Ploieşti a Parcului Municipal Vest şi a unui teren învecinat, situat între parc şi Centura de Vest. Un răspuns al Consiliului Local Ploieşti ar fi putut veni săptămâna trecută, când consilierii au iniţiat un proiect privind cedarea parcului, dar l-au retras la începerea şedinţei. Astăzi, subiectul a revenit, într-o altă formă, pe ordinea de zi a forului legislativ.

Într-o şedinţă extraordinară, convocată la solicitarea mai multor consilieri PNL, CL a aprobat o modificare a hotărârii din decembrie 2010 prin care fuseseră incluse în domeniul public terenurile propuse la momentul respectiv pentru realizarea Parcului Municipal Ploieşti Vest, printr-un proiect european.

Consecinţa votului de acum ar fi că, practic, putem considera că suprafaţa parcului a fost extinsă cu 10,7 hectare, până la un total de circa 63. Prezent la şedinţă, primarul Andrei Volosevici a avertizat că trecerea acestui teren din domeniul public în cel privat deschide calea pentru cedarea lui gratuită către CJ, reclamând că asta i-ar produce municipalităţii o pagubă de circa 600.000 de euro.

Parcul municipal Vest, noul scandal cu iz penal izbucnit între primarul Ploieștiului, de o parte, și președintele Consiliului Județean Prahova și consilierii PNL, de cealaltă parte

Terenul respectiv, situat între Parcul Municipal şi Centura de Vest a Ploieştiului, fusese iniţial păstrat pentru că se afla pe coridorul propus pentru viitoarea autostradă Ploieşti – Comarnic, între timp traseul autostrăzii fiind modificat şi propus mai la sud de centură.

Consiliul Judeţean a promis că, dacă va primi Parcul Municipal Vest şi terenul de lângă, va construi o sală polivalentă de circa 16.000 de locuri, un bazin olimpic de înot şi un patinoar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here