Un cetățean italian, de fel din regiunea Sicilia, căutat de polițiștii italieni pentru trafic de droguri, a fost arestat preventiv de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Bărbatul, acuzat de trafic de droguri, se ascundea de câteva luni în Târgoviște.

Salvatore Valenti, în vârstă de 50 de ani, avea pe numele său un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia, mai exact de judecătorul de cercetări preliminare de pe lângă Tribunalul din Caltanissetta din regiunea Sicilia. Italianul era căutat pentru trafic de droguri din luna iulie a acestui an.

Potrivit Biroului de Presă al Poliției Dâmbovița, Salvatore Valenti a fost prins de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale chiar în Târgoviște.

Surse judiciare au precizat că sicilianul încerca să se camufleze într-un fel la noi în țară, fără să epateze, și își găsise chiar un loc de muncă la o firmă de construcții din oraș.

Urmărit internațional, depistat de polițiștii specializați în investigații criminale. La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat, de 50 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri. Bărbatul a fost reținut și prezentat în fața magistraților Curții de Apel Ploiești, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, se arată într-un comincat al Poliției Dâmbovița.

Bărbatul a fost reținut în data de 27 septembrie și prezentat în fața magistraților Curții de Apel Ploiești, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Valenti Salvatore consimte să fie predat autorităţilor judiciare din Italia, în baza a mandatului european de arestare emis la data de 22.07.2019 de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de judecătorul de cercetări preliminare de pe lângă Tribunalul din Caltanissetta”, conform portalului instanțelor de judecată.

Până la finalizarea formalităților, traficantul sicilian a fost încarcerat în Arestul Poliției Dâmbovița.

Acesta va fi predat autorităților din Italia care îl anchetează pentru săvârşirea unor infracţiuni ”de asociaţie în scopul traficului ilicit de substanţe stupefiante şi trafic ilicit de substanţe stupefiante”, conform Curții de Apel Ploiești.

”Ia act că persoana solicitată VALENTI SALVATORE consimte să fie predată autorităţilor judiciare din Italia, în baza a mandatului european de arestare emis la data de 22.07.2019 de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de judecătorul de cercetări preliminare de pe lângă Tribunalul din Caltanissetta (…)autorizează predarea persoanei solicitate VALENTI SALVATORE către autoritatea judiciară din Italia, pentru efectuarea urmăririi penale faţă de acesta, pentru săvârşirea unor infracţiuni de asociaţie în scopul traficului ilicit de substanţe stupefiante şi trafic ilicit de substanţe stupefiante (…) Constată că persoana solicitată VALENTI SALVATORE a fost reţinută conform Ordonanţei nr. 6440/II/5/2019 emisă la data de 27 septembrie 2019 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru 24 de ore, începând cu data de 27.09.2019 orele 10:40. (…), dispune arestarea persoanei solicitate VALENTI SALVATORE, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 septembrie 2019 până la data de 26 octombrie 2019, inclusiv şi predarea acesteia către autoritatea judiciară din Italia”, conform portalului instanțelor de judecată.

Surse judiciare au precizat că nu există probe că Salvatore Valenti ar fi făcut trafic de droguri și pe teritoriul României cât timp a locuit în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here