Circulația trenurilor este blocată pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea (kilometrul CF 200+200), din cauza unui tren de marfă care a deraiat. Nu sunt persoane rănite, transmite centrul Infotrafic.

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, anunță Mediafax.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Narcis Purcarescu, prefect Dolj: Firul 2 era oprit pentru circulația trenurilor, pentru reparatii. Teoretic nu trebuia să circule nimic pe el. Cercetările sunt în curs. E devreme să vorbim despre vinovați, vinovății. Pe linia 1, din câte înțeleg, se poate circula, dar trebuie verificat temeinic podul.

Potrivit ISU DOlj, vagoanele sunt încărcate cu biodiesel și nu există pericol de explozie. Imaginile difuzate de Digi 24 arată că un viaduct s-a rupt sub garnitură și câteva vagoane au căzut într-o râpă

”Garnitura are în componență 23 de vagoane și locomotiva. Dintre acestea, șapte sunt deraiate”, au spus reprezentanții ISU Dolj.

”La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației”, arată Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here