Una din femeile pentru care testul de coronavirus a fost pozitiv părăsise izolarea înainte de aflarea rezultatului și fusese amendată pentru acest lucru. Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, care a fost confirmată marți cu infecția COVID-19 și care, cu câteva zile înainte, fusese amendată de autorități cu suma de 10.000 lei pentru că nu respectase regimul de autoizolare la domiciliu. Femeia se întorsese din Italia.
Femeia este în stare stabilă şi a fost transportată, în cursul nopţii, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.
“Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune”, se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara, trimis Agerpres.
Pe 6 martie, DSP Hunedoara a fost informată de conducerea spitalului şi de reprezentanţii Inspectoratul de Jandarmi Judeţean care monitorizează persoanele aflate în izolare, că femeia a fost internată cu dureri lombare. Pacienta a fost izolată în spital şi tratată de boala de care suferea, cu monitorizarea continuă a stării sale de sănătate.
Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, fără să anunţe, în prealabil, DSP Hunedoara, femeia a fost amendată cu 10.000 lei.
Ulterior, Serviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost informat, luni seara, că femeia are febră. Personalul DSP Hunedoara a mers şi a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID-19, care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara, rezultatul pozitiv fiind primit marţi seară. Pacienta a fost transportată, în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.
Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here