fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Una dintre cele mai frumoase zone de agrement din Prahova a devenit groapă de gunoi

Citește Și

- Reclamă -

Dealul Muscel, una dintre cele mai cunoscute zone de agrement din Câmpina, s-a transformat într-o groapă de gunoi. Vara, din cauza vegetației abundente, mizeria nu se observă, însă iarna, munții de moloz, se văd de la depărtare.

- Reclamă -

Groapa de gunoi improvizată se află la granița dintre municipiul Câmpina și comuna Cornu. Cu ani în urmă, aici era funcțională o pistă de motocros unde se organizau competiții internaționale. Acum este o râpă plină de deșeuri. Ceva mai jos, înspre comuna Cornu, fostul poligon unde se antrenau soldații și jandarmii, este folosit acum tot pentru depozitarea deșeurilor rezultate din demolări.

Fostul poligon de tragere se află pe teritoriul comunei prahovene Cornu, unde au reședințe de vacanță mulți dintre liderii politici, dar și artiști. Terenul este acum invadat de munți de gunoaie, în special deșeuri rezultate din demolări. Sunt cărămizi de la sobe vechi, saci cu nisip, obiecte de mobilier, saltele, pături, echipamente sanitare, haine, maldăre de cărți, deșeuri menajere și chiar farfurii, borcane, chiuvete sau bazine de veceu. Este evident că absolut tot ceea ce a rezultat din renovarea unor case bătrânești a fost aruncat la marginea comunei Cornu.

- Reclamă -

Inclusiv albia pârâului Câmpinița care separă cele două localități este poluată cu un lichid uleios, cărămiziu.

Cornel Nanu, primarul comunei Cornu, recunoaște că se confruntă de o perioadă cu ”bucureșteni” care au case de vacanță în zonă, dar care în loc să ducă deșeurile în locuri special amenajate, preferă să plătească diverse persoane pentru a se descotorosi de lucruile de care nu mai au nevoie.

- Reclamă -

”Avem mulți bucureșteni cu case la noi. Mulți preferă să plătească un căruțaș cu câte 20 de lei, să le ia gunoiul din curte. Până acum aveam o groapă din aceasta de gunoi în partea cealaltă a comunei. Acolo am reușit să curățăm și am îngrădit zona cu gard. Acum aflu că s-au dus în partea aceasta. O să curățăm zona de îndată ce vremea ne va permite, pentru că trebuie intervenit cu buldozerul”, a declarat Cornel Nanu, primarul din Cornu.

Acesta a precizat că poligonul de tragere se află în zona de islaz a comunei Cornu și nu mai este folosit de cel puțin 20 de ani.

Cu ani în urmă, în zona funcționa una dintre cele mai spectaculoase piste de motocros unde erau organizat an de an competiții internaționale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...