În luna septembrie a anului trecut, stâlpii simbol ai Ploieștiului, vechi din 1933, au fost înlăturați de pe Bulevardul Republicii, din cauza lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai. Este vorba de aproximativ 20 de stâlpi de pe Bulevardul Republicii, vechi de mai bine de 80 de ani, unele din puținele piese de mobilier urban care datează din perioada interbelică. Au fost realizați în anul 1933 și erau o emblemă a Ploieștiului, impresionând prin forma deosebită în care au fost fabricați.

La momentul respectiv, municipalitatea a declarat că aceștia sunt dezafectați și că nu pot fi folosiți în continuare pentru a susține electricitatea și nu pot fi nici lăsați ca mobilier urban în zonă, pentru că lucrările nu s-ar putea desfășura corespunzător. Oamenii s-au revoltat din acest motiv și, inițial, reprezentanții Primăriei au spus că stâlpii vor fi recondiționați și montați în centrul orașului, ca mobilier urban. La scurt timp după, însă, Andrei Țurcanu, la acea vreme consilier al primarului interimar de atunci, Iulian Teodorescu, a recunoscut că stâlpii vor ajunge la fier vechi, fiind depozitați temporar în curtea TCE (Transport Călători Express S.A.).

„Potrivit proiectului, stâlpii vechi nu puteau fi folosiți, dar nici lăsați, deoarece incomodau lucrările. Stâlpii nu vor putea fi montați în altă parte din cauza degradării și pentru că nu prezintă siguranță. Ei vor fi valorificați la centrul de fier vechi, așa cum am procedat și până acum cu alte materiale rezultate pe șantier”, declara la acel moment Andrei Țurcanu.

Ziarul Incomod a primit astăzi o filmare de la un cititor, care arată locul și modalitatea în care sunt depozitați acești stâlpi. Din imagini se vede că stâlpii se află în imediata apropiere a garajului TCE, tăiați.

Persoana care ne-a trimis filmările ne aduce însă în atenție și alte aspecte:

“Aceste materiale deșeu provin din dezafectarea liniilor de tramvai 101 și 102. Ele sunt depozitate pe un teren privat din imediata vecinătate a garajului TCE. Nu există un acord între Primăria Ploiești și proprietar, iar procesele verbale de predare primire sunt semnate de către un angajat TCE și reprezentanții firmelor de construcții de la liniile de tramvai. Sunt curios care este legalitatea depozitării materialelor pe un teren privat și care este rolul salariatului TCE în această afacere.”, ne-a spus bărbatul.

Ziarul Incomod va solicita un punct de vedere din partea primăriei Ploiești cu privire la situația stâlpilor ornamentali.

Vezi mai jos video:

1 COMENTARIU

  1. Stalpii sunt in stare buna( sau mai bine spus erau in stare buna inainte de a fi taiati cu autogenul) deci in continuare cei responsabili mint cu nerusinare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here