Fotografia cu un portbagajul unui autoturism în care erau înghesuite mai multe pungi pline cu benzină a fost una dintre imaginile care s-a viralizat în doar câteva zeci de minute pe rețelele socializare din România în seara de 9 martie, când benzinăriile au fost luate cu asalt de șoferi de frica scumpirii carburanților.

Oamenii care au postat imaginea cu portbagajul plin cu pungi cu benzină pe contul lor de Facebook sau de Instagram au fost convinși că această fotografie a fost surprinsă într-una dintre stațiile peco de la noi din țară. Realitatea era cu totul alta.

La o simplă căutare pe Google Images, se putea afla că acea fotografie data din anul 2019 şi fusese surprinsă undeva în Mexic, fiind folosită de un site local de presă pentru a ilustra un articol care se referea la doi hoţi prinşi când furau benzină în acei saci din plastic.

Aceeaşi fotografie s-a viralizat pe reţelele de socializare şi în timpul crizei benzinei sud-estul SUA, din mai-iunie 2021, provocată de atacul cibernetic asupra firmei Colonial Pipelice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here