fbpx
marți, octombrie 3, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Universitatea Petrol Gaze a scos la concurs peste 1300 de locuri pentru candidații la admiterea din 2023. Când începe înscrierea

Citește Și

- Reclamă -

Universitatea Petrol Gaze din Ploiești scoate la concurs, pentru sesiunea de vară a admiterii 2023,  peste 1300 de locuri, cele mai multe fiind rezervate facultăților Litere și Științe și Științe Economice. În această sesiune mai puțin de jumătate dintre locuri au fost rezervate facultăților cu profil tehnic.

La concursul de admitere din anul 2023, pentru ciclul universitar de licență, se ia în considerare media obținută de candidat la examenul de bacalaureat, care constituie criteriul de admitere.

- Reclamă -

Înscrierea candidaților se face on-line, în perioada 01-19.07.2023 și între orele 0.00-13.00 în data de 20.07.2023. Înscrierea on-line se poate face 24/24

Astfel, potrivit site-ului oficial al universității ploieștene, în sesiunea de vară 2023 au fost scoase la concurs:

135 locuri la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor

- Reclamă -

309 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică

141 locuri la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie

328 Facultatea de Litere și Științe

415 Facultatea de Științe Economice

- Reclamă -

Pentru înscrierea la concursul de admitere la învăţământul universitar de licenţă, la una sau mai multe facultăţi din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploiești, la unul sau mai multe domenii programe de studii/specializări, candidaţii trebuie să încarce în platforma on-line pentru admitere următoarele acte (scanate în format .pdf sau .jpg) :  

diploma de bacalaureat sau adeverinţa de promovare a examenului naţional de· bacalaureat (pentru absolvenţii din promoţia 2023) sau diploma echivalentă cu aceasta;  

cartea de identitate/paşaport;

·  certificatul de naştere ;

·  certificatul de căsătorie, pentru candidaţii care şi-au schimbat numele prin căsătorie;

·  adeverinţa medicală, cu precizarea „clinic sănătos”, eliberată de medicul de familie sau de către medicul liceului absolvit, cu cel mult o lună înainte de data înscrierii. Candidaţii cu afecţiuni cronice vor prezenta adeverinţe medicale vizate de medicul de familie; în aceste adeverinţe se va menţiona în mod expres gradul deficienţelor, în funcţie de localizarea acestora şi se va preciza dacă există avizul favorabil al medicilor de specialitate pentru opţiunea educaţională a candidatului. Candidaţii care nu declară afecţiunile cronice sau prezintă adeverinţe medicale neconforme cu starea lor de sănătate riscă să suporte toate consecinţele prevăzute de lege pentru astfel de fapte.

 certificat de competență lingvistică, pentru candidații care se înscriu la programele cu predare în limba străină, eliberat de instituții abilitate a căror listă va fi afișată pe pagina web a Facultății de Litere și Științe, până la data de 31 mai 2023 sau de Departamentul de Filologie al Facultății de Litere și Științe din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești în urma unui test care se va susține în perioada admiterii, conform calendarului admiterii.

 un text (100 de cuvinte) prin care să motiveze opțiunea pentru programul Pedagogia  Învăţământului Primar şi Preşcolar/Pedagogie, pentru candidaţii la domeniul Ştiinţe ale educaţiei. Textul va fi scris de mână, va conţine numele candidatului în colţul din dreapta sus, şi va fi încărcat pe platforma de admitere în format *.jpg sau, în cazul candidaţilor care depun personal dosarul, va fi inclus în dosar.

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se face pe platforma on-line destinată exclusiv procesului de admitere la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, https://e-admitere.upgploiesti.ro/.

În cazurile excepționale în care candidatul nu dispune de conexiune la internet, mijloace necesare de scanare și încărcare a documentelor, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești pune la dispoziția candidatului posibilitatea de a realiza înscrierea la sediul universității.

La concursul de admitere din anul 2023, pentru ciclul universitar de licenţă, se ia în considerare media obţinută de candidat la examenul de bacalaureat, care constituie criteriul de admitere. Media minimă de admitere este 5 (cinci). La medii egale departajarea se face conform Art. 43. Art. 9 (1) Un candidat poate fi admis şi înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...