fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Unul din inginerii răpiți în Libia este ploieștean. MAE a activat celula de criză

Citește Și

- Reclamă -

Patru ingineri – trei libieni şi un român – au fost răpiți, sâmbătă, din perimetrul Sharara (Libia), a  anunțat presa internaţională. Românul este un ploieștean care lucrează în Africa de 15 ani. Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de Criză și verifică informațiile privind răpirea acestuia.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenţie cazul cetăţeanului român care ar fi fost răpit în Libia, au anunțat autoritățile din țara noastră. „Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de Criză a demarat, în regim de urgenţă, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt. Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei. Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiţi imediat zona sau ţara!”, se arată în comunicatul MAE.

- Reclamă -

„Celula de criză, în regim de urgenţă, a demarat în primul rând efectuarea de verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt. Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot avea o anumită durată. În orice caz, folosesc acest prilej pentru a reitera din partea MAE recomandarea ca tratarea în spaţiul public a acestor elemente privind cazul respectiv să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei. Prima noastră prioritate este să verificăm dacă într-adevăr cetăţeanul român a fost răpit. A doua prioritate – care dintre grupările destul de numeroase în Libia îl au în garda lor şi, din acest punct de vedere, relaţiile cu partenerii noştri, cu autorităţile de la Tripoli, cu toate autorităţile din ţările vecine, sunt extrem de importante. De îndată ce vom avea ştiri vă vom informa, vă vom ţine la curent”, a spus sâmbătă ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV

Digi 24 citează ziare locale care spun că inginerul român răpit sâmbătă este un ploieștean, angajat al unei companii petroliere, care lucrează în Africa de 15 ani. Jurnaliștii spun că doi dintre inginerii răpiți ar fi fost eliberați, dar nu se știe nimic de soarta românului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut