UPDATE. Potrivit romanialibera.ro, dosarul în care se fac percheziții la AEP are legătură cu fapte de spălare de bani și trafic de influență, săvârșite între 2008 și 2015. Se pare că în dosar este implicată și președinta AEP, Ana-Maria Pătru, potrivit unor surse judiciare. Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri la sediul DNA Ploiești.

Se pare că este vorba de atribuirea, prin trafic de influență, a unor contracte de achiziții publice, iar mita primită de Ana-Maria Pătru ar fi fost camuflată prin alte contracte. Potrivit unor surse citate de publicația de mai sus, în dosar ar fi implicată și o societate controlată de deputatul Sebastian Ghiță. Jurnaliștii romanialibera.ro l-au contactat pe Sebastian Ghiță pentru un punct de vedere, însă acesta le-a închis telefonul.

UPDATE. Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat de presă referitor la perchezițiile care sunt efectuate la această oră, în patru locații, inclusiv la sediul AEP:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

 

Știrea inițială:

Potrivit unor surse, Direcția Națională Anticorupție din Ploiești efectuează, la această oră, percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă din București.

Vom reveni cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here