Un copil de numai doi ani și câteva luni din județul Prahova a trăit clipe de coșmar după ce a fost bătut de propria mamă, timp de mai multe zile. Din cauza neînțelegerilor familiale, femeia a ajuns să se răzbune pe propriul copil spre disperarea tatălui.

Pentru a dovedi acest lucru, după ce copilul a fost maltratat de mamă inclusiv de față cu tatăl și pentru că femeia nu recunoștea, bărbatul a montat o cameră de supraveghere în locuință.

Deși a vrut să monitorizeze mai mult timp locuința, după câteva zile timp în care a urmărit imaginile șocante și a văzut cum mama își bătea copilul de mai multe ori fără niciun motiv, bărbatul nu a mai rezistat și s-a adresat autorităților. Din nefericire pentru el, fără niciun rezultat. Surprinzător, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului par nepăsători la acest caz de o gravitate deosebită.

Bărbatul a făcut o sesizare la Direcția Generală de Protecție a Copilului Prahova la jumătatea lunii octombrie 2018. Pare incredibil, dar angajata care a primit sesizarea nici nu a vrut să se uite pe imaginile video. În ciuda insistențelor tatălui copilului, angajata a refuzat să primească dovezile.

Tatăl a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești în care o acuză pe mama copilului de rele tratamente aplicate copilului.

S-a adresat și Judecătoriei Ploiești pentru a obține un ordin de restricție pentru ca femeia să nu se poată apropia de copil, dar acțiunea a fost respinsă în prima instanță. Soluția nu este definitivă, ea putând fi atacată la o instanță superioară.

De partea cealaltă și mama copilului l-a reclamat la Poliție pe soțul ei, acuzându-l că a lovit-o. Sesizarea a fost depusă pe data de 30 septembrie, iar Poliția Prahova a deschis un dosar penal.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova.

Reporterii Incomod au încercat să obțină un punct de vedere de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, unde bărbatul a depus plângere împotriva soției pentru rele tratamente aplicate minorului, dar purtătorul de cuvânt al instituției avea telefonul închis. Reporterii au trimis și o solicitare scrisă în acest sens, pentru a afla dacă plângerea bărbatului este în curs de cercetare, dar până la ora publicării articolului nu am primit niciun răspuns. Potrivit unor surse, însă, plângerea depusă de bărbat la Parchet nu a fost încă transmisă și Poliției Prahova.

Reporterii noștri au contactat-o și pe Mihaela Șindilă, directorul executiv adjunct al DGASPC Prahova (Direcția pentru Protecția Copilului) pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la atitudinea angajatei care nu a vrut nici măcar să se uite pe imaginile puse la dispoziție de tatăl copilului. Incredibil, dar nici Mihaela Șindilă nici nu a vrut să asculte tot ce avea de spus reporterul referitor la imaginile care arată fapte extrem de grave pe care angajatul a refuzat să le vadă și a pasat rapid responsabilitatea la purtătorul de cuvânt, spunând că-i va solicita să verifice și să revină cu un punct de vedere. Șindilă a fost sunată luni, 22 octombrie 2018, orele 13.40 și până la momentul publicării articolului nicio persoană de la Protecția Copilului nu a revenit cu un punct de vedere.

După o jumătate de oră, Mihaela Șindilă a revenit cu apel și a spus că mai durează 15 minute până ce vom fi contactați de cineva cu un punct de vedere pentru că angajata care se ocupă de caz nu este la birou și durează un pic verificarea. De precizat că în nici una din cele două discuții telefonice Mihaela Șindilă nu a solicitat să vadă imaginile la care făceam referire.

În prezent copilul se află în grija tatălui, la domiciliul acestuia. Surse din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului au precizat pentru reporterii Incomod faptul că instituția va face o anchetă pe acest caz, dar la sesizarea mamei copilului.

Jurnaliștii Incomod au vizionat mai multe imagini video incredibile în care copilul de numai 2 ani și jumătate este maltratat de propria mama care nu se ferește să folosească și cuvinte obscene de față cu copilul.

Reporterii noștri au decis să publice doar câteva fragmente din imaginile de pe camera de supraveghere urmând ca imaginile needitate și necenzurate să le trimitem instituțiilor abilitate.

UPDATE. După publicarea imaginilor (video jos), un reporter al ziarului Incomod a fost sunat de Corina Nicola, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, care însă nu înțelesese că întrebarea era de ce angajata respectivă a refuzat să vadă imaginile, ci doar care este stadiul anchetei. Aflând despre ce este vorba de fapt, Corina Nicola a spus că nu crede că angajata care îi este colegă nu a vrut să se uite pe imagini.

“Ne-am interesat, este o sesizare din partea tatălui care a fost înregistrată pe data de 16 octombrie și se fac verificări, în legătura cu mama și cu situația copilului. Am vorbit cu colega și nu mi-a spus nimic despre filmări, ci că au discutat despre aspectele pe care domnul le-a relatat, au avut loc câteva întâlniri cu dânsul și cu mama copilului. Dacă sunt înregistrări, pot fi depuse și analizate”, a susținut Corina Nicola, ignorând că reporterul îi spunea că tatăl a încercat să depună înregistrările, dar că a fost refuzat.

“Informația asta nu am primit-o (n.r.: că tatăl a vrut să depună înregistrări) și înțeleg că nu a fost vorba despre așa ceva, poate v-a spus dvs. tatăl copilului. Colega mea nu mi-a spus nimic, am întrebat dacă s-au depus înregistrări și a zis că nu. Poate este o neînțelegere aici, colega mi-a spus că dacă era să depună ceva le-ar fi primit. După cum știți, înregistrările sunt tratate în conformitate cu prevederile legale. Nu cred că s-a pus problema ca el să vrea să depună înregistrările și să fi fost refuzat.”

Reporterul Incomod a precizat că înregistrările în cauză au fost postate între timp și pe ziar și că le pot viziona astfel și poate, așa, se fac verificări mai amănunțite, iar imaginile sunt luate în calcul, iar Corina Nicola a adăugat: “se fac verificări, sesizarea a fost depusă pe 16 octombrie, iar astăzi se mergea și la domiciliu conform procedurii în astfel de situații.”

Vă avertizăm că sunt imagini cu puternic impact emoțional!

15 COMENTARII

 1. Doamne ferește săracul copil este traumatizat, ce bătaie merita scârbă aia târâtă pe jos de par și bătută cu picioarele așa merita jegoasa????

 2. Nu vă grăbiți să trageți concluzii! Ceea ce vedeți este o mama cu nervii la pământ, o mama ajunsă la capătul puterilor din cauza sotului f violent…Pana si instanta a respins cererea de restricție pe care a cerut o sotul dupa vizionarea acestor probe…Mama nu prezinta nici un pericol pentru copil! Inainte sa judecati, luati in calcul si stresul, bătăile si jignirile primite de mama încă din perioada cand era însărcinată! Repet, el este adevăratul pericol..nu mama…Avem probe si putem demonstra in instanța ca tatăl este adevăratul pericol pt copil!

  • Doamna Elena cred ca nu va-ti uitat foarte bine pe imagini. Poti fi cât de nervoasă dar nu poti bate asa un copil de 2 ani. Alți isi doresc copii si alti ii bat.

   • Elena a inteles ca daca mama este batuta, atunci si ea la randul ei trebuie sa bata pe cineva si pe cine altcineva decat propriul copil de 2 ani si jumatate!!! Adica in video sunt parca, 4 episoade diferite din zile diferite dar intr-o perioada foarte scurta de timp de unde intelegem ca isi batea copilul zilnic de cateva ori si mai e ceva la 2 noaptea !

  • Stii ce nu inteleg, daca ea a avut parte de violente, din partea sotilui, si a suferit, de ce face acelasi lucru cu copilul ei?! Este un copilas de 2 ani! Tu vezi cu cata ura il loveste?! Cum poti sa zici ca nu este nici un pericol pentru copil?!

  • Da, vorbesc pt ca stiu bine ce fel de viata a dus! Nu stiu cine sunteti dar stiu ca ii țineți partea…nu e nimic..adevărul va iesi la iveală si se va face dreptate!

 3. Deci eu nu pot sa ma uit la imaginile astea…. am un baiat de varsta cu copilul acela… ce o sa simta el cand o sa isi aminteasca ce ii facea mama lui? Mama lui care nu va putea niciodata inlocuita de altcineva…

 4. Se vede clar cum filmarile au fost taiate ! E normal sa.ti iesi din fire ! Toata lumea trage concluzi si isi dau cu parerea , dar nimeni ni stie purul adevar !!

  • Adevarul este ca nici o mama nu ar trebui sa isi loveasca copilasul de 2 ani! Astea nu sunt mame, sunt gunoaie! Nici nu m-am putut uita la tot filmuletul! Copilul acela nu are nici o vina. Pentru ce este batut in halul ala?!

 5. Am postat un comentariu mai lung, dar se pare ca era ne-conform, asa ca voi face un rezumat: Bianca si Elena sint doua rumegatoare. In rest, sint la acelasi gind cu restul celor de aici: picatura chinezeasca, waterboardingul american, fecioara de fier medievala, beciurile inchizitiei… mult prea blinde pentru aceasta creatura bipeda din film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here