UPDATE. Directorul Silviu Crângașu a revenit cu precizări vizavi de acuzațiile care i-au fost aduse și spune că nu a amenințat angajații CSM cu plângeri la DNA și a explicat punctual cele două situații:

“Sunt două reclamații la adresa mea, e vorba de Luminița Albu și Melania Dragomir 100% și o luăm punctual. Vizavi de doamna Dragomir la juridic mi-am permis pro-bono să-mi aduc un avocat, știe Consiliul de Coordonare, care să administreze procesele care sunt pe rol și cele care nu sunt încă evidențiate și la momentul acesta avem peste 60 de procese neadministrate, care vin din urmă, cu sportivi și terți, lucru pe care dânsa nu l-a făcut până acum. De ce? Nici nu are avizat carnetul de jurist pe anul 2017. Nu ne-a putut și nu ne poate reprezenta în instanță. Și dacă lucrul ăsta este amenințare… îmi cer scuze față de oricine. Cum adică să cer să demisioneze? Păi dacă ea nu poate să administreze lucrurile astea, ca șefă de serviciu, la momentul acesta prejudiciul adus instituției pe neprezentare, cine îl suportă? Nu, i-am spus că dacă nu poate să administreze, să comunice. Pentru că sunt procese neadministrate, este o situație destul de critică, vă stau la dispoziție cu evidența.

Iar în partea cealaltă, la doamna Albu, nu i-a spus nimeni să demisioneze, i-am propus o supervizare dacă se poate a activității pentru a nu mai ajunge la situația de a avea conturile blocate că o lună și jumătate ne-am chinuit și am făcut demersuri către ANAF. Iar în perioada aceea nu a întrebat nimeni de ce sunt conturile blocate, cine a greșit pentru că sunt blocate, sau alte lucruri.

Cum să trimit un om la DNA, pe ce? Doamne ferește, păi la DNA trebuie să ai niște probe temeinice, ca să te duci la DNA. Asta o să constate comisiile, știu eu, să vedem, să administrăm probele pentru care noi nu am fost reprezentați în instanță, motivul pentru care am angajat avocat atâta timp cât noi avem serviciu juridic. Consiliul de coordonare știe, și domnul Ganea știe despre aceste lucruri, sunt consemnate într-un proces verbal. E normala tâta timp cât vezi că cineva vine, probabil că s-au simțit vizate. Este problema dânselor, nu e o problemă a mea, fiecare înțelege ce vrea, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să-și facă treaba temeinică acolo unde este, pentru că e vorba de banul public”, a declarat Silviu Crângașu pentru ziarul Incomod.

Știrea inițială:

Scandal fără precedent la Clubul Sportiv Municipal Ploiești! Doi angajați ai CSM l-au informat, în scris, pe viceprimarul Cristian Ganea care are în atribuții coordonarea activității de la club, că au fost amenințați de directorul Silviu Crângașu cu plângeri la Direcția Națională Anticorupție! Reamintim că Silviu Crângașu este angajat în funcția de consilier personal al primarului Adrian Dobre și a fost detașat să conducă CSM Ploiești.

Angajații spun că în cadrul clubului planează o stare de tensiune și că directorul face presiuni asupra lor să demisioneze, pentru a putea angaja alte persoane pe respectivele funcții. Angajații spun că directorul a mers atât de departe cu presiunile încât i-ar fi amenințat că dacă nu demisionează le va face plângeri penale la DNA.

Contactat pentru un punct de vedere, viceprimarul Cristian Ganea a declarat pentru ziarul Incomod că i-a transmis aspectele semnalate primarului Adrian Dobre și că vor fi verificate: “Au lăsat două plângeri pe care le-am dat mai departe domnului primar și colegului meu, viceprimarului Pană, pentru a vedea cum procedăm. Le-am primit vineri, undeva la sfârșitul programului. Până nu ne asigurăm că așa e situația, nu zic că nu e adevărat, dar va trebui să discutăm într-o comisie, eventual în comisia de disciplină, împreună cu domnul primar. Nu pot lua o decizie unilaterală, trebuie să discutăm cu toate părțile implicate. Dar, oricum, este un lucru urât dacă s-a ajuns până aici.”

Reporterii noștri i-au contactat pentru puncte de vedere și pe directorul Silviu Crângașu și pe primarul Adrian Dobre. Silviu Crângașu era într-o ședință și a spus că va reveni cu un apel, iar primarul Dobre nu a răspuns la telefon, iar reporterii noștri i-au transmis un SMS cu rugămintea de a reveni cu un apel. Până la ora publicării acestui material, nici Silviu Crângașu, nici Adrian Dobre nu au răspuns solicitărilor.

Vă prezentăm mai jos documentele trimise de doi angajați în atenția viceprimarului Ganea prin care îi aduc la cunoștință această situație:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here