Un bărbat de 39 de ani a decedat, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe Șoseaua Vestului din Ploiești. 

VEZI IMAGINI DE LA ACCIDENT AICI: VIDEO – Accident groaznic în Ploiești pe Șoseaua Vestului. O persoană a decedat

Comunicatul IPJ Prahova cu privire la eveniment:

“În urma cercetărilor efectuate până la acest moment, s-a stabilit faptul că un conducător auto în vârstă de 32 de ani, din municipiul Ploiești, care circula pe șoseaua Vestului din directia Nord catre Gara de Vest, ajuns la intersecția cu strada. Gh.Gr. Cantacuzino, a efectuat manevra de depășire a unui alt autoturism care circula in fața sa, circulând astfel pe banda pe care era amplasată calea de rulare a tramvaiului.

Totodată, acesta nu a respectat semnificația indicatorului rutier “ocolire prin dreapta” amplasată în dreptul stației de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni.

La reintrarea pe banda destinată circulației autovehiculelor, a acroșat bordura ce delimitează benzile de circulație (cea a autovehiculelor de cea a tramvaielor).

A pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o autoutilitară care era parcată pe partea dreaptă a sensului de mers Nord-Gara de Vest, în afara părții carosabile.

În urma coliziunii, autoutilitara a fost proiectată într-un alt autovehiculul care se afla parcat în fața acesteia.

În urma accidentului, pasagerul dreapta față din primul autoturism, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Ploiești, a rămas încarcerat, iar echipajul de ambulanță sosit la fața locului a constatat decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Etilotest, precum și cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative, iar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”.

Potrivit unui comunicat al SAJ Prahova, victima a suferit leziuni incompatibile cu supraviețuirea. Șoferul vinovat a scăpat nevătămat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here