În această dimineață, între orele 07.00-09.00, polițiștii rutieri au făcut mai multe verificări pentru a combate și preveni principalele cauze care generează accidente. Verificările au fost efectuate în Ploiești și Câmpina, vizate fiind principalele căi rutiere de intrare/ieșire din municipii și zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic.

În cadrul acestei activități, polițiștii au verificat peste 300 de mașini și au legitimat 350 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, 44 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei de viteză, iar șase au fost aplicate pietonilor. Valoarea sancțiunilor a fost de 24.055 de lei.

Totodată au fost reținute patru permise de conducere, două pentru conducerea sub influența alcoolului, unul pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și unul pentru depășirea neregulamentară. De exemplu, “polițiștii Biroului Rutier Ploiești au depistat, pe Bulevardul Republicii, din Ploiești, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară având o concentraţie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat” și “de asemenea, poliţiştii au depistat pe raza localității Blejoi, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism având viteza de 91 km/h”, a transmis IPJ Prahova.

IPJ Prahova a declarat și că au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here