Bărbatul despre care se presupune că ar fi dat foc halei Eco Burn, din Parcul Industrial Brazi, a fost găsit de pomperi joi dimineață, potrivit ISU Prahova. 

Bărbatul de 34 de ani este din satul Stejaru, comuna Brazi. Angajat la Eco Burn, acesta a venit în toiul nopții și s-a înregistrat în condica de la poarta Parcului Industrial.

La scurt timp, a izbucnit incendiul. Una dintre ipoteze este aceea că bărbatul s-a sinucis, având unele probleme după despărțirea de soție, care plecase cu copilul de acasă.

În urma exploziei mai multor butelii încărcate cu propan, acoperișul s-a prăbușit.

Înăuntru se aflau aproximativ 600 de tone de deșeuri, inclusiv deșeuri medicale periculoase.

Pompierii acționează încă cu apă. În acest moment, nu mai sunt focare vizibile, însă, așa cum se întâmplă mereu în astfel de cazuri, arde mocnit dedesubt.

Eco Burn este firma care administrează incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi.

Nu este primul incendiu care are loc la această firmă.

De asemenea, Eco Burn a fost motivul unei revolte a celor care locuiesc în comuna Brazi. Oamenii s-au plâns de fumul greu și mirosul insuportabil care vin dinspre incinerator.

Mai multe controale ale autorităților au scos în evidență nereguli grave, pentru care societatea a fost amendată.

Momentan, firma face numai colectare deșeuri periculoase și nepericuloase. Autorizația pentru incinerator este în proces de revizuire.

Societatea are mai multe litigii cu administrația Parcului Industrial. În acest moment, punctul de lucru nu mai are utilități, iar contractul pentru folosirea spațiului este terminat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here