UPDATE. După publicarea articolului, Evelina Nicolae ne-a contactat pentru a ne spune că telefonul pe care am apelat-o este cel de serviciu și că “se închide singur”, fiind defect și a precizat că nu este purtător de cuvânt al instituției, fiind doar angajată a departamentului de comunicare și că nu știe cine este purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Ploiești.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Subiectul căruțelor care circulă pe străzile Ploieștiului este unul de maxim interes pentru cititorii care ne trimit zilnic fotografii cu atelajele. De la 1 noiembrie, a intrat în vigoare o Hotărâre de Consiliu Local prin care este interzisă circulația căruțelor pe drumurile publice din Ploiești, prin urmare redacția Incomod a încercat să obțină un punct de vedere de la Poliția Locală Ploiești referitor la măsurile dispuse pentru punerea în aplicare a Hotărârii de Consiliu Local. Astfel, pe data de 5 noiembrie, luni, reporterii noștri au trimis o solicitare scrisă către Poliția Locală Ploiești în care întrebam câte amenzi au fost date în baza HCL și câte căruțe au fost confiscate.

Iată ce au făcut ulterior șeful Poliției Locale, Adrian Vaida, și purtătoarea de cuvânt a instituției, Evelina Nicolae, într-o modalitate pe care o putem considera eroare, dacă am vorbi despre bune intenții, sau nesimțire, dacă nu ar fi vorba de bune intenții.

Deși redacția Incomod a trimis solicitarea de informații pe data de 5 noiembrie, Poliția Locală Ploiești nu a răspuns. Ba mai mult decât atât, pe data de 8 noiembrie, a considerat necesar să trimită un comunicat de presă, ilustrat cu fotografii, care avea chiar obiectul solicitării noastre. Nu ar fi asta o problemă, dacă șeful Adrian Vaida ar fi lovit brusc de transparență în instituție, însă, ne întrebăm de ce nici până în ziua de astăzi nu a putut să trimită și răspunsul solicitării noastre, așa cum legea îi obligă atât pe domnul Adrian Vaida, cât și pe doamna purtător de cuvânt Evelina Nicolae.

După ce au trimis comunicatul către toată presa, am încercat să-i contactăm pe cei doi pentru a afla de ce nu ne trimit răspunsul solicitării transmise, din moment ce au trimis un comunicat de presă care conține aceleași informații. Adrian Vaida nu a răspuns la telefon, Evelina Nicolae avea telefonul închis. Le-am trimis mesaje fiecăruia în care le spuneam motivul apelului și solicitam un punct de vedere, nici unul nu a revenit cu apel. Astăzi, 9 noiembrie, i-am sunat din nou. Ambii aveau telefoanele închise.

Iată nesimțirea cu care este tratată presa de către conducerea Poliției Locale Ploiești și de către purtătoarea de cuvânt a instituției! De altfel, vă reamintim că primarul Adrian Dobre, despre care se spune că îl susține acum pe Adrian Vaida prin consilierul său personal Eugen Prună, promitea în timpul campaniei electorale o transparență totală în instituțiile municipalității…

Click pentru a mări imaginea

Mai este un aspect care merită amintit: când primarul Adrian Dobre mergea la întâlniri cu asociațiile de proprietari, Adrian Vaida era prezent, îmbrăcat în uniformă, pozând în bodyguard-ul primarului (foto dreapta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here