UPDATE. Profesorul Cristian Niță a revenit cu un punct de vedere și spune că aspectele reclamate de părinți nu sunt adevărate, ba mai mult, că tot timpul le-a explicat că fata are probleme la matematică și i-a îndrumat să o încurajeze să se orienteze către artă, în detrimentul unui liceu teoretic. Mai mult decât atât, profesorul spune că părinții au încercat să-l intimideze și să-l amenințe pentru a o trece la matematică pe fata lor.

“Nu am afirmat niciodată acest lucru (n.r. că rămâne corigentă pentru că nu a făcut pregătire). Ei merg pe o strategie de manipulare și de a scuza într-un fel faptul că nu a reușit să intre în Evaluarea Națională. Copilul a fost evaluat de-a lungul timpului conform procedurilor și metodologiei școlare. Ea nu a dovedit de-a lungul timpului că merită să ajungă în Evaluare Națională prin notele pe care le-a luat, toate sub 5. Nu este singurul copil care a rămas în situația asta. Ea nu are cum să mai intre acum în examen și au apelat la varianta asta, de intimidare, de amenințare, și la adresa mea și la adresa doamnei director, acestea sunt pure speculații din partea lor, total nefondate.

Știu că au făcut reclamații peste tot, mă aștept să vină să discute cu mine din partea acestor instituții, eu am documente justificative, copilul nu a învățat nimic de-a lungul acestui an, nici nu poate din punctul meu de vedere.

Părinții au fost informați și în privința simulării pe care a dat-o la nivel național în februarie, știau de note, ea a avut note de 4 și de 5 și cu 3 în teză, iar în ultimele două săptămâni, conform regulamentului, a mai dat trei lucrări, ca să își mărească nota, iar la aceste lucrări, tot la fel, a luat note numai sub 5.

N-am făcut decât să îmi fac datoria și nu consider că am greșit cu nimic. Acum alții mai competenți decât mine vor analiza situația. Am respectat toate procedurile legale, i-am acordat șanse, ea nu a fost de la început în clasa aceasta, a venit în a șaptea, nu a dat examen de admitere cu aceeași copii.

Dacă ați știi câte intimidări și telefoane am primit și eu, și doamna director, că dânsul face, că drege, în cazul în care se continuă vom face și noi o plângere și cei de la poliție vor putea să verifice.

Oricum copilul mai are o șansă, poate să dea corigența și se poate înscrie la orice liceu pe baza locurilor disponibile. Iar dacă în primul an dovedește că are note bune, se poate transfera la orice liceu dorește. Nicidecum, cum ne-au acuzat pe noi, că i-am îngrădit dreptul la educație.

Eu nu mi-am făcut decât datoria. Nu este normal ca la acest examen să participe și elevii care au învățat și și-au dat silința, în raport cu cei care n-au avut niciun stres. Iar părinții în loc să o ajute din punctul meu de vedere, n-au știut decât să facă amenințări, trafic de influență, cu telefoane, amenințări cu tot felul de persoane sus puse, asta este, n-am ce să le fac…”, a explicat profesorul Cristian Niță.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O elevă a Colegiului Național I. L. Caragiale din Ploiești nu intră în Evaluarea Națională după ce a fost lăsată corigentă la matematică! Părinții spun că dirigintele, profesorul Cristian Niță de matematică, le-a explicat că a lăsat-o corigentă pe fată pentru că nu a făcut pregătire cu el în particular.

Eleva de clasa a opta a terminat cu media 9.11, doar că la matematică a avut pe primul semestru media 5, iar pe al doilea media 4. Fata este una din elevele bune ale clasei, are atestate pentru limbile franceză și engleză, ba chiar la Matematică Opțional are media 10.

Părinții au explicat că știau că fata are probleme la ora de matematică, dar că nu știau că este în situația de a rămâne corigentă. La ședințele cu părinții, când dirigintele le arăta catalogul, rubrica de matematică era goală, neavând note trecute.

Eleva știa că a luat la teză nota 3.40, dar când era ascultată la oră, spune că profesorul nu-i zicea ce notă îi va da. Părinții spun că l-au întrebat pe profesorul Niță dacă sunt probleme, dar îi spuneau să stea liniștiți că totul este în regulă.

Joi, la ora 12.10, eleva a aflat că are media încheiată 4 și că nu poate intra în examenul de Evaluare Națională. Astfel, dacă rămâne corigentă peste vară, riscă să intre la un liceu foarte slab, deși părinții spun că fata este extrem de talentată.

Pe lângă atestatele pe care le are pentru engleză și franceză, părinții spun că fata învață și limbile chineză și japoneză și că a fost actriță la clasa Stelei Popescu din București.

Fata este acum timorată, speriată, iar părinții spun că în ultimii doi ani a fost terorizată de profesorul de matematică, acesta fiindu-i și diriginte, care îi spunea tot timpul că nu este elev de Caragiale și că nu va face liceul în aceeași școală.

Reporterii noștri l-au sunat pe profesorul Cristian Niță pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here