UPDATE. Potrivit actualitateaprahoveana.ro, conducerea Rosal anunță încetarea protestelor salariaților, după două zile în care colectarea gunoiului a fost blocată pe raza tuturor localităților unde operatorul are contract de salubritate.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Aproximativ 70 de persoane protestează la această oră în curtea garajului Rosal din cartierul Bereasca, nemulțumite că nu și-au primit salariile! Este a doua zi de grevă la operatorul de salubritate, după ce în timpul protestului de marți, 5 decembrie, doi angajați au leșinat.

Angajații Rosal au contactat redacția Incomod pentru a ne spune că oamenii refuză și astăzi să muncească, pentru că nu și-au primit salariile. Potrivit acestora, după protestul de ieri s-au plătit o parte din restanțe, către cei care aveau două luni de întârziere la salariu, dar în continuare oamenii spun că nu au primit banii pe care trebuia să îi ia pe data de 30 noiembrie. În plus, conducerea societății le-ar fi spus că până în ianuarie nu vor mai primi tichete de masă, deși angajații Rosal din București le-ar fi primit. Oamenii spun că ar fi adus conducerii drept dovadă un tichet de masă de la un angajat din București, iar conducerea a încercat să-i mintă că este vorba despre un bon primit de un angajat SGU.

Miercuri dimineață, când oamenii au venit la serviciu și și-au cerut din nou drepturile, spun că directorii i-au amenințat că dacă mai fac grevă le vor face referate și îi vor concedia.

În paralel, efectele grevei deja se resimt în Ploiești. Ghenele dau pe afară de gunoaie, cum arată pozele de mai jos, realizate la ghena de la intrare pe strada Cosminele și la o ghenă din nordul orașului. De asemenea, un cititor ne-a semnalat faptul că gunoaiele dau pe afară și la ghena de pe strada Aleea Prislop. Un alt cititor ne-a trimis imagini de la ghena din centrul Ploieștiului, de lângă magazinul Orange.

Deși oamenii spun că nu și-au primit salariile de două luni, reamintim că în mandatul lui Adrian Dobre primăria Ploiești plătește cele mai mari facturi către Rosal din ultimii cinci ani.

De exemplu, în luna septembrie, factura Rosal pentru primăria Ploiești a fost de 2.331.791,06 lei, iar în luna octombrie operatorul de salubritate a încasat de la municipalitate 2.880.072,77 lei, potrivit datelor puse la dispoziție de RASP Ploiești.

Comparând datele oficiale cu sumele de bani plătite în ultimii cinci ani de primăria Ploiești operatorului de salubritate pentru serviciile de curățenie în lunile călduroase (mai, iunie, iulie, august) recordurile aparțin actualei administrații locale.

Mai, iunie, iulie, august 2018 – 9.230.930 lei

Mai, iunie, iulie, august 2017 – 8.495.036 lei

Mai, iunie, iulie, august 2016 – 4.082.143 lei

Mai, iunie, iulie, august 2015 – 7.010.446 lei

Mai, iunie, iulie, august 2014 – 5.074.509 lei

Vezi mai jos imagini cu ghenele din Ploiești pline de gunoaie, de miercuri dimineață, 5 decembrie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here