Doi bărbați au fost arestați prevenitiv în urma unor percheziții de amploare organizate de IPJ Prahova în Ploiești, Berceni, Ariceștii Rahtivani, Florești și o localitate din Dâmbovița.

Persoanele din dosar sunt cercetate pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au descoperit la percheziții peste 16.000 de pachete de țigări, aproape 30 de mii de euro și 50.000 de lei.

“La data de 28 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cu participarea și sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, 13 în județul Prahova și una în județul Dâmbovița, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Activitatea procedurală a fost desfășurată în cauza penală înregistrată la Parchetul de lângă Judecătoria Ploiești, după prinderea în fragrant delict a uneia dintre persoanele bănuite de comiterea faptei, care ar fi transportat, cu un autoturism, colete cu țigarete fără timbru.

6 persoane au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii.

Din cercetări a rezultat faptul că, în anul 2022, persoanele bănuite ar fi introdus în țară, prin sustragerea de la controlul vamal, produse supuse accizării.

Prejudiciul preliminar cauzat este de 221.224 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 329.620 de țigarete, 28.300 de euro, 48.100 de lei, un autoturism, precum și înscrisuri și telefoane mobile, despre care există indicii că ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

În baza probatoriului administrat, față de doi bărbați, cu vârstele de 44 de ani, respectiv 51 de ani, a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a transmis IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here