Primarul Ploieștiului Adrian Dobre, city managerul Teodora Marin dar și alți membri PNL Ploiești sunt acuzați într-un denunț trimis la DNA Ploiești că au protejat interesele SC ROSAL și ale directorului sucursalei din Ploiești – Cătălin Ioniță, prejudiciind astfel bugetul public.
Potrivit informațiilor din document, un inspector RASP a decis să le scrie procurorilor sub anonimat, deoarece se teme să nu fie dat afară sau bătut. În document sunt acuzații foarte grave, de la amenințări, șantaj, trafic de influență, până la luare de mită.
Incomod vă prezintă în exclusivitate acest denunț. Redacția a cerut și un punct de vedere DNA Ploiești, urmând să îl publicăm în momentul în care va fi remis.
Toți cei menționați în denunț pot trimite un punct de vedere pe adresa [email protected].

 

Domnule Prim Procuror,

 

Sunt un angajat al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti și vă scriu acest denunț anonim în speranţa că veţi cerceta cele sesizate de mine și veţi începe urmărirea penală împotriva celor ce încalcă legea. Ştiu că art. 290 NCP spune că un denunț trebuie asumat, dar mai ştiu și că aveţi dreptul să vă sesizaţi din oficiu atunci când primiţi informaţii că se încalcă legea. Știind că DNA Prahova este recunoscută la nivel național ca fiind cea mai eficientă, am convingerea că veți cerceta cele sesizate de mine.

Am ales să fac aceste sesizări anonime deoarece dacă îmi dau numele mai mult ca sigur îmi pierd locul de muncă și mă și tem pentru integritatea mea fizică. Prin urmare vă aduc la cunoştinţa următoarele:

 

DENUNȚ:

 

În cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești este o tensiune cauzată de presiunile pe care operatorul de salubritate SC ROSAL GRUP SA împreună cu anumiți șefi le exercită asupra inspectorilor RASP. Și anume, Directorul de sucursală al Rosal, loniță Cătălin, ameninţa cu bătaia sau cu pierderea locului de muncă și înjura inspectorii de salubritate ai RASP, pentru ca aceştia să semneze pe procesele verbale cantități mai mari de servicii decât cele prestate de S.C. Rosal Grup S.A.

 

Toate aceste presiuni ce se fac asupra inspectorilor sunt girate de dl. Director tehnic lonescu Vasile, ce ocupă de aproape 1 an funcţia de Director General interimar al RASP Ploieşti. Acesta la rândul său este presat de două şefe de birou cu influențe politice foarte puternice, doamna Cătălină Dobre, soţia primarului PNL al Municipiului Ploieşti Adrian Dobre, și doamna Zoia Staicu, consilier local din partea PNL.

 

Directorul General al S.C. Rosal Grup S.A., dl. Bogdan Niculescu “rezolvă toate problemele” prin intermediul directorului de sucursală loniță Cătălin, acesta din urmă angajând la Rosal foarte multe prietene și rude ale celor două doamne șef de birou , printre care chiar pe fiica doamnei Zoia Staicu. Anul trecut, la deszăpezire, Directorul lonescu a fost informat atât de mine cât și de alţi colegi că Rosal a dublat în acte numărul de camioane încărcate cu zăpadă și că nu dau cu sare pe toate arterele ce au fost trecute spre plată. Acesta a semnat totuşi pentru cantitatea “umflată”.

 

Relaţia de prietenie dintre Directorul RASP lonescu și Directorul ROSAL loniță este de notorietate. Atât eu cât și alţi colegi am fost daţi afară din curtea Rosal de către directorul loniță când încercam să mergem în control la schimbul 2 , deoarece dansul supreveghea personal deszăpezirea și noi puteam vedea cum se trec mai multe maşini decât în realitate. Într-o seară la ora 23 l-a sunat în prezența mea pe dl. Director lonescu și i-a spus textual: -” Sile, ia-l pe prostul ăsta de aici că ți-l bat rău”.

Directorul loniță Cătălin a venit la un moment dat însoțit de fostul consilier al primarului Dobre, dl. Valeriu Răchită, zis Vivi, și au discutat în biroul domnului Director lonescu în prezența doamnei Cătălina Dobre. De atunci domnul director lonescu Vasile nu a mai semnat nimic pentru Rosal. Colegi de-ai noştri de la birouri ne-au spus că l-au auzit pe acesta spunându-i Cătălinei Dobre că el nu vrea să facă puşcărie pentru nimeni.

 

Fostul consilier al Primarului Adrian Dobre dl. Valeriu Răchită, primea din partea Rosal în schimbul “amabilității” sale o suma de bani lunar, în valoare de 3500 lei ca sponsorizare pentru fundaţia condusă de fam. Răchită.

 

Doamna Zoia Staicu nu înregistrează sesizările care vin împotriva firmei Rosal deoarece fiica sa lucrează acolo. De altfel, mai mulţi foşti colegi de-ai noştri de la RASP au fost angajaţi pe salarii foarte bune la Rosal, la “rugăminţile” doamnei Dobre.

 

Consilierul Local Ghe. Sârbu, tot din partea PNL, este acţionar la firma de salubritate ITECOL, iar fiul dânsului este director general. Domnul consilier Sârbu a atacat în repetate rânduri firma Rosal în consiliul local până în momentul în care aceasta din urmă i-a concesionat 5 localitați din Prahova. Contractul este ilegal deoarece nu are acceptul ADI DEŞEURI PRAHOVA. În şedinţa publică de consiliu local din data de 20.03.2016 Sârbu spunea că s-a săturat de atâta curăţenie în oraş , că municipalitatea nu își permite să plătească atâția bani pe curăţenie (vezi presa zilei). După ce a semnat ITECOL contractul cu ROSAL domnul SÂRBU a susţinut vehement firma Rosal, iar în şedinţa publică de consiliu local din data de 30.05.2017, a susţinut mărirea tarifelor ROSAL (vezi iar presa zilei). Ciudat, nu …?

 

Toate aceste abuzuri și presiuni nu fac decat să aducă un prejudiciu financiar Primăriei Ploieşti si să aducă venituri ilicite unor șefi din RASP și din Primăria Ploieşti.

 

De notorietate este faptul că doamna Teodora Marin, City Managerul Municipiului Ploieşti, bea zilnic cafeaua la dânsa în birou cu dl Dir. Cătălin loniță de la Rosal și îl ajută pe acesta să încaseze cu prioritate banii facturaţi. Se poate verifica rapiditatea plaţilor către ROSAL în comparaţie cu S.C. Coral Impex SRL, unde nu se efectuează nici o plată în ciuda faptului că respectiva societate și-a îndeplinit obligaţiile contractuale la îndrumarea și la comanda RASP PLOIEŞTI. Doamna Teodora Marin este cea care face intervenţiile pe lângă doamna Nicoleta Craciunoiu pentru efectuarea cu prioritate a plaţilor.

 

Toate aceste abuzuri se fac sub protecţia primarului Dobre Adrian care coordonează toate aceste ilegalităţi, împreuna cu soţia sa Dobre Cătălina. Aceştia și-au achiziţionat de curând un apartament într- un bloc situat în cartierul Albert al municipiului Ploieşti, cu bani primiţi de Cătălina Dobre de la directorul Rosal, Cătălin loniță. Tot un “cadou ” de la loniță a fost și schimbarea verighetelor familiei Dobre cu un set de verighete noi din platină.

 

Ultimul act de şantaj și trafic de influență făcut de Cătălina Dobre a avut loc după ce această s-a certat cu un inspector de la Rosal. L-a chemat pe loniță în birou și i-a spus că dacă nu îl dă pe inspector afară, va rezilia contractul de salubritate și va face caietul de sarcini pentru licitaţie astfel încât Rosalul să nu poată participa. Acesta s-a conformat și de o luna tot încearcă să îl dea afară pe inspector, numai că acesta își tot ia concedii medicale. Pe Inspector îi cheamă Marin Bogdan. Tot la presiunile Primarului Dobre, loniță Cătălin I-a dat afară pe un măturător de la Rosal, pe nume Vasile Florin. Acesta din urmă a fost martor la cearta dintre Dobre și soţia sa cu inspectorul Marin Bogdan, ceartă care a avut loc pe stradă, lângă shaormeria DONER din fața fostului Tribunal Ploieşti. Cearta a avut loc la ora 22.30 și primarul era însoțit de soţia sa și de doi bărbați, TĂNĂSESCU Răzvan și Nica Ştefan zis MIELU. Acesta din urmă l-a lovit pe măturătorul de la Rosal și i-a spus să plece de acolo. Măturătorul a refuzat și din acest motiv și-a pierdut serviciul. Cei doi coordonează ilegal activitățile de curăţenie în zona centrală a oraşului și se recomandă ca fiind “consilierii onorifici ai primarului”. Nica Ştefan este înscris de directorul Ioniță pe un grup de What’s up și acolo dă ordine în numele primarului sub numele “CONSILIER ŞTEFAN NICA”. La iniţiativa directorului Ioniță, Dl. Nica Ştefan dă și comenzile în numele RASP și noi, inspectorii, trebuie să pontăm comenzile dânsului. Problema este că nu are habar și că dă ordine haotic și de două ori aceași zona. Nefiind angajat, este plătit de către directorul Rosal cu bani negri.

La iniţiativa Cătălinei Dobre un inspector de la RASP pe nume Năstase Florin a fost angajat ca și inspector la Rosal cu un salariu de 3500 lei. Acesta este viitorul ginere al secretarei domnului primar și și-a angajat și iubita (fiica secretarei) la Rosal tot pe 3500 lei.

 

Pentru a ține mai bine legătura cu inspectorii RASP fără a interveni pe față, deoarece mai mulţi colegi ne-am arătat nemulţumirea, a angajat la RASP pe un fost inspector Rosal pe nume Marius Ene. Pe acesta trebuie să îl ascultăm, că el ştie cel mai bine cum trebuie să furăm pentru Rosal.

 

Tot Cătălina Dobre, impreuna cu Ioniță Cătălin merg la registratură și înregistrează facturile Rosal, de care apoi are grijș să fie plătite cât mai urgent.

 

Pentru că s-a scos la concurs postul de director general, domnul director interimar lonescu Vasile, a devenit mai docil și acum semnează tot ce îi dă Cătălina Dobre deoarece vrea să participe la concurs și să îl câştige. În acelaşi timp s-a scos la licitaţie și un nou contract de salubritate a cărui valoare depăşeşte 50 milioane EURO. Firma Rosal și în special IONIȚĂ CĂTĂLIN, aruncă cu bani în stânga și în dreapta să fie linişte și să ”nu se facă valuri”. Acesta din urmă iese foarte des la cafele cu consilierul judeţean Tudora Dorin, cunoscut fiind ca omul de șpăgi al Robertei Anastase, și se laudă de fiecare dată când se îmbată că are la mâna și PNL-ul și PSD-ul și că toată lumea mănâncă de la el din palmă. Prin prisma acestor înţelegeri și aranjamente, bugetul primăriei Ploieşti este prejudiciat lunar cu sume între 300.000 și 500.000 lei cu lucrări fictive pe care noi (inspectorii RASP) trebuie să le confirmăm sub ameninţarea pierderii locului de muncă.

În momentul acesta în RASP Ploieşti domneşte haosul. Cătălina Dobre nu are nici o atribuţie pe salubritate fiind incompatibilă deoarece soţul este primar, dar în fapt ea coordonează tot în RASP. Pe urmă este colegul ENE Marius adus de la Rosal, pe care trebuie să îl ascultăm. Mai este și domnul Nica Ştefan zis Mielu care și el coordonează Rosal în numele nostru. Suntem umiliți, jigniţi și ameninţaţi.

Va aduc la cunoştinţa și faptul că se vehiculează o suma de 1.000.000 Euro că șpagă pentru câștigarea licitaţiei de curăţenie căi publice. La noi în instituţie se ştie și faptul că de mai multe ori în biroul doamnei City manager Teodora Marin, s-au întâlnit Cătălina Dobre, Cătălin Ioniță, Teodora Marin și Sorina Șom pentru a lucra împreună la caietul de sarcini pentru că Rosal să câştige licitaţia.

Având în vedere toate cele mai sus relatate va rog să va sesizaţi și veţi descoperi la RASP mult mai multe nereguli decat cele pe care le-am relatat. Toate cele relatate de mine pot fi verificare cu acte care se găsesc la RASP și la ROSAL și probate cu martori, atât din rândul agajatilor RASP cât și din rândul angajaţilor ROSAL. Dacă audiaţi inspectorii de salubritate din RASP veţi ajunge și la mine și voi putea spune mult mai multe în calitate de martor decât ca denunţător. Sincer și așa îmi este frică deoarece Directorul Rosal ne ameninţa cu ţiganii din Mimiu și avem confirmarea de la angajaţi ai Rosal, că este adevărat ce spune dansul și că așa a făcut ordine și la Rosal.

Primarul Adrian Dobre și directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, au emis punct de vedere după publicarea denunțului, pe care le redăm mai jos integral.

Primarul Adrian Dobre:

“Referitor la articolele publicate în ultimele 12 luni, îndeosebi la cel publicat de republikanews.ro și ziarulincomod.ro, din data de 25 aprilie 2018, “Primarul Ploieștiului, city managerul și directorul Rosal Ploiești, ținta unor acuzații grave într-un denunț trimis DNA: amenințări, șantaj, trafic de influență, luare de mită”, fac următoarele precizări:

Articolul este unul vizibil defăimător și calomnios la adresa mea, a familiei mele şi la adresa reprezentanţilor administraţiei publice, informaţiile prezentate fiind false, neavând niciun corespondent în realitate sau în activitatea mea de zi cu zi. Materialul menţionat ignoră principiile deontologice definitorii unei investigaţii jurnalistice responsabile: o documentare riguroasă, punctele de vedere ale celor implicaţi, fiind doar o încercare disperată de a aduce prejudicii imaginii mele, precum și familiei mele.
Precizez că mi-am desfășurat întreaga activitate respectând principiului legalităţii şi nu am întreprins niciun demers care să contravină prevederilor legale în vigoare sau interesului general al cetățenilor municipiului Ploiești.
Subliniez faptul că sunt și voi fi un susținător necondiționat al libertății de exprimare, dar nu voi accepta niciodată ca prin articole tendențioase să se aducă prejudicii de imagine Primăriei Municipiului Ploiești, angajaților instituției și familiei mele.
De asemenea, reamintesc opiniei publice că nu este pentru prima dată când incomod.ro lansează atacuri mincinoase la adresa mea, motiv pentru care deja am acţionat în instanţă redactorii articolelor defăimătoare, în legatură cu conținutul acestora și dezinformarea opiniei publice. Voi face toate demersurile instituţionale necesare pentru ca cei vinovaţi să răspundă în faţa instanţelor de judecată.
În același timp, vreau să precizez că sunt deschis oricărui control din partea autorităților statului vizând activitatea mea de primar și le transmit ploieștenilor că demersul meu urmărește, exclusiv, adevărul și eliminarea oricăror încercări, fie ele și jurnalistice, de a mă influența să conduc altfel Primăria, decât  în interesul legii și al cetățenilor municipiului Ploiești.
În urma situației create, solicit publicarea acestui material ca drept la replică.
Vă mulțumesc!
Adrian Florin Dobre”.
Directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță:

“În virtutea Dreptului la Replică vă rog să publicaţi punctul meu de vedere referitor la articolul “Primarul Ploieştiului, city managerul si directorul Rosal Ploieşti, ţinta unor acuzaţii grave într-un denunţ trimis DNA: ameninţări, şantaj, trafic de influenţă, luare de mită”, publicat de ziarul dumneavoastră ieri, 25.04.2018, difuzat şi pe pagina de facebook a ziarului.Subliniez faptul că nu am fost contactat de niciun reporter/reprezentant al redacţiei pe care o conduceţi pentru solicitarea de clarificări. Nimeni nu mi-a solicitat un punct de vedere asupra aşa ziselor “acuze”. Până la proba contrarie, “acuzaţiile” mi le aduceţi doar dumneavoastră sub forma unui produs pseudojurnalistic de tip nou, căruia îi voi spune “denunţ anonim”.

Această abordare, care încalcă flagrant legile şi regulile deontologice, ridică mari semne asupra bunei credinţe pe care publicaţia dumneavoastră o are faţă de mine şi faţă de compania pe care o conduc .

Sunt convins că dacă autorul ar fi făcut un minim efort, măcar pentru a mima deontologia, şi m-ar fi contacta înainte de a publica, aţi fi aflat că produsul “jurnalistic” pe care l-aţi publicat este compus din minciuni grave, mistificări ale realităţilor, insinuări fără fundament real şi plăsmuiri ticluite de o minte înfierbântată. Sunt sigur că aflând aceste lucruri, nu aţi fi dat curs difuzării lui. Odată clarificat acest aspect, ştiindu-vă jurnalişti respectabili, cu care am colaborat excelent până la un punct, sunt convins că veţi lua măsurile care se impun.

Vă rog respectuos să retrageţi de pe site şi de pe pagina de facebook în cel mai scurt timp materialul defăimător.

De asemenea, în spiritul bunei credinţe şi a respectării deontologiei profesionale după care vă ghidaţi, solicit ca acest Drept la Replică să fie publicat de urgenţă, netrunchiat şi necenzurat, în aceleaşi condiţii ca şi articolul denigrator.

Îmi manifest speranţa că articolul nu se doreşte a fi o metodă de presiune asupra mea în scopul reluării contractelor cu dumneavoastră. Aşa cum am explicat la vremea respectivă, ele au fost suspendate ca urmare a dificultăţilor de moment prin care trecea compania pe care o conduc. Cu atât mai mult mă miră acest demers, cu cât colegul dumneavoastră Cătălin Stavri, cu care am avut chiar relaţii de strânsă prietenie, ştie foarte bine că nu sunt persoana care să cedeze în faţa unor astfel presiuni. Dimpotrivă.

Menţionez că, în cazul în care veţi menţine online respectivul produs şi veţi refuza să publicaţi sau, mai grav, veţi publica doar părţi din acest Drept la Replică, încercând să-i denaturaţi sensul, vă voi acţiona în instanţă solicitând reparaţii morale si compensaţii financiare substanţiale.

De asemenea, subliniez faptul că dacă refuzaţi să publicaţi punctul meu de vedere, voi face tot ce este posibil legal ca el să ajungă la cunoştinţa opiniei publice, în baza dreptului si obligaţiei pe care o am de a-mi proteja imaginea, integritatea morală şi familia. Nu cred că autorul articolului s-a gândit la efectul pe care publicarea acestor minciuni sfruntate l-a avut asupra familiei mele.

Va multumesc pentru intelegere si va asigur de intregul meu concurs in ceea ce priveste nelamuririle dumneavoatra cu privire la activitatea Rosal Grup Sucursala Ploiesti.

Cătălin loniţă,

Director Rosal Ploieşti”

N.R.: Nu înțelegem de ce primarul Adrian Dobre și directorul Rosal Cătălin Ioniță, în loc să demonteze informațiile publicate de ziarul Incomod punctual, se rezumă la a nega în două rânduri și, mai mult decât atât, defăimează redacția ziarului nostru și încearcă să arunce o umbră de neîncredere asupra redactorilor publicației noastre.

Și city managerul Teodora Marin a emis un punct de vedere, pe care îl redactăm în cele ce urmează:

Drept la replică

 

Prin prezenta vă rog să publicați punctul meu de vedere referitor la articolele denigratoare și pline de afirmații false despre persoana mea pe care le-ați publicat în această săptămână.

Autorul articolelor nu m-a contactat pentru solicitarea unui punct de vedere, așa cum ar fi fost etic, moral și deontologic să o facă.

De fiecare dată am răspuns solicitărilor ziariștilor. Dacă m-ar fi contactat  i-aș fi răspuns următoarele.

1. Colectivul de coordonare și supervizare a Caietului de Sarcini despre care faceți vorbire a fost numit prin HCL 248/2016 modificată prin HCL 22/2017, deci de către Consiliul Local al Municipiului Ploiești, nu de primar sau altcineva.

2. Caietul de Sarcini și documentaţia de licitație a fost aprobată prin HCL 106/2017, din nou de către Consiliul Local al Municipiului Ploiești, nu de primar sau altcineva.

3. Nu am participat la procedura de licitaţie și nu am fost membru în respectiva comisie.

4. Plățile către Coral Impex nu au mai fost făcute deoarece departamentul Economic al primăriei a refuzat să mai pună viza CFP pe documentele de plată, Nu la cererea mea, nu la indicația mea, nu la ”intervenția” mea.

5. Plata facturilor este o obligație contractuală cu termen scadent, după ce serviciul a fost efectuat conform prevederilor contractuale și a fost verificat/confirmat de conducerea și inspectorii Regiei Autonome de Servicii Publice care au comunicat că nu sunt motive pentru neplata lor.

6. Obligația verificări realităților din teren și a confirmării/infirmării serviciilor prestate o au inspectorii RASP, angajați asupra cărora city managerul orașului nu are nicio autoritate.

După cum puteți observa, niciuna dintre afirmațiile din respectivele articole nu este confirmată de realități și documente. Ele sunt minciuni, insulte și calomnii care au scopul clar definit de a-mi știrbi reputația și de a-mi păta imaginea.

Domnule redactor șef, sunt convinsă că luând contact cu aceste realități confirmate de documente, veți publica integral, dreptul meu la replică.

Ca city manager al Ploieștiului, am obligația de a-mi apăra imaginea și integritatea profesională prin toate căile legale.

Vă mulțumesc,

Teodora Marin

2 COMENTARII

  1. Deci, în concluzie,retoric vorbind trebuie să înțelegem ( de parcă nu am ști…) faptul că ,, la VOI , cu toții “… indiferent de mediul din care proveniți , totul se rezuma la ,,contracte” cu statul Romanistan și implicit la beneficii / ,, mălai ” ( bani ). Sincer să fiu , dacă nu ați avea contractele cu ,, statul palmă ” criminal-mafiot care sânteți tot ,, voi ” cu toții , ( indiferent de haznalele politice din care proveniți și vă târâți afară ) membrii – afiliații sau aflați în strânsâ legătură cu O. C. M. P. R. ați da rapid faliment și ați crapă de foame ( niște caricaturi de afaceriști în marea voastră majoritate ) .Repet pentru a nu-mi fi răstalmăcite cuvintele , indiferent din ce famiglie mafiotă politică proveniți , în realitate sânteți niște scursuri ale societății, trântori-ploșnițe ( ,, oameni de afaceri de caca-O de bo “…) ce SUGETI bani și toate cele’ de la noi populația tării rămasâ neparazitată , atât câți mai sântem astfel. Deasemenea din conținutul articolului ( inclusiv a dreptului la replică ) trebuie să înțelegem că în principal , oamenilor Pizideului-Aldeului ( cu P.C.absorbant,sau absorbit,nu sțiu cum se scrie corect ) + Pro România ( Pro Shit ) roată de rezervă (a 5-a roată) & CO le este foame și nefiind ei la ,, la butoane ” amu ‘ ( – mu ) ar vrea numaidecât contractele , ca să aplice aceleași rețete pe care le ,, clamează ” / blamează.Same shit , but another color… in engleza lor de baltă. Vă meritați unii pe alții dar noi ( oamenii ce au un caracter frumos / curat , verticalitate -demnitate , onoare, cinstiți-corecți s.a.m.d.= adevăratele virtuții ) pe voi nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here