mazare
Aeronava Tarom Airbus A318 care a zburat pe ruta Paris-Bucureşti a aterizat pe Aeroportul Internaţional “Hendri Coandă” din Otopeni, la ora 20.30.

La bord se află şi Radu Mazăre, care a fost adus sub escortă din Madagascar, via Paris.

Aeronava a aterizat cu 20 de minute mai târziu decât era programat, după o buclă efectuată în zbor, în zona Vâlcea, din cauza furtunii din zona Capitalei.

Radu Mazăre a fost plecat în Madagascar mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil.

Fostul primar al Constanței a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Imediat, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, el aflându-se cu iubita sa. Ulterior, el a fost arestat pentru 6 zile.

Pe 13 mai, ministrul interimar al Justiţiei anunța că a fost predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa, iar, cinci zile mai târziu, tot Ana Birchall transmitea că autorităţile din Madagascar au aprobat extrădarea fostului edil și că, astfel, demersurile care țineau de Ministerul Justiției român fuseseră încheiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here