UPDATE. Salvamontiștii au găsit și cel de-al doilea cadavru. Este vorba tot despre un bărbat, care era mai jos de locul unde a fost găsit primul, acoperit cu zăpadă. Stratul de zăpadă are jumătate de metru în zonă. Salvamontiștii se pregătesc să coboare cele două trupuri neînsuflețite.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Un bărbat a murit după ce a fost surprins de o avalanşă, duminică, pe un traseu din Masivul Bucegi, trupul său fiind descoperit de mai mulţi turişti care au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Salvamontiştii au constatat că pe acel traseu există două urme de paşi de om, prin urmare nu exclud posibilitatea unei a doua victime.

Salvamontiştii care au ajuns în apropierea locului unde s-a produs avalanşa susţin că au indicii că sub săpadă se mai află cel puţin o persoană. Supoziţia lor se bazează pe faptul că în zonă a fost găsită o cască şi alte elemente de echipament care nu aparţin turistului decedat.

”99 la sută, sub zăpadă se mai află o persoană, dar asta vom afla cu siguranţă luni dimineaţă când vom relua căutările. Pe timpul nopţii este periculos. O echipă de salvamontişti, care a rămas la cabana Vârful Omu va acţiona de sus, iar o altă echipă va interveni de la bază”, a declarat Claudiu Vasilescu, salvamontist din Buşteni.

Există informaţii conform cărora turistul mort s-a întâlnit pe traseu cu un alt montaniard şi şi-a anunţat prietenii, familia că vor continua ascensiunea împreună. Această a doua persoană nu mai răspunde la telefon.

Echipa de salvatori montani a decis să renunţe duminică seară la acţiune, dat fiind întunericul şi zona extrem de periculoasă. Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni a declarat pentru ”Adevărul” că zona unde se află cadavrul bărbatului a fost marcată, iar luni dimineaţă salvamontiştii vor urca din nou pe munte pentru a relua operaţiunea.

”Pericolul unei avalanşe există pe munte încă de la prima ninsoare. Acum sunt plăci de zăpadă desprinse. Eu nu pot să-mi asum riscul şi să duc oamenii acolo acum. Ne întoarcem mânie”, a declarat Gheorghe Haiduc.

Zona unde s-a produs avalanşa este situată la peste 2200 de metri altitudine, iar în acea zonă stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri. Toate traseele de mare altitudine din Bucegi au fost închise încă din luna noiembrie.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here