Foto cu caracter ilustrativ

UPDATE. Se pare că terenul pe care s-au împrăștiat dejecțiile este cel de la ieșire din Ploiești, după Spitalul Județean, pe partea dreaptă. Potrivit Danei Tudorache de la Garda de Mediu Prahova, problema a fost rezolvată momentan, mirosul a fost înlăturat, iar comisarii continuă verificările pentru a stabili și măsurile care se impun în acest caz. Se pare că dejecțiile au fost împrăștiate de un fermier din zonă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Ploieștenii s-au plâns noaptea trecută, 18 spre 19 octombrie, că în oraș se simțea un miros insuportabil, greu de tolerat, cu preponderență în zonele de centru și de nord. Oamenii au făcut sesizări în acest sens și, potrivit unor surse din cadrul Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au efectuat verificări și au identificat responsabilul.

Potrivit surselor amintite anterior, din verificări a rezultat că o unitate agricolă din Blejoi a împrăștiat pe terenul agricol dejecții, bălegar, pentru a fertiliza solul. Urmează ca reprezentanții instituției de Mediu să verifice dacă societatea era autorizată să facă acest lucru și, în funcție de rezultatul verificărilor, va lua măsurile care se impun, conform legislației în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here