UPDATE. Viceprimarul comunei Plopu, Vasile Albu, cel care a prins-o pe călugăriță când abandona cățeii, a povestit pentru ziarul Incomod cum s-au petrecut lucrurile. Pe drumul spre Ploiești, pe câmpul dintre comunele Bucov și Plopu, acesta a văzut o dubă oprită pe marginea drumului care a demarat în trombă și i s-a părut ceva ciudat. Când a oprit, a văzut că în locul unde fusese oprită duba era un câine mort și mai mulți pui de câini vii, dar speriați, dar și un sac de rafie care fusese rupt la gură, semn că pe drumul până acolo câinii fuseseră în sacul închis.

Imediat a pornit după duba care mergea cu viteză și a prins-o din urmă la aproximativ un kilometru distanță, unde a realizat filmarea de la finalul articolului. Acolo a chemat poliția comunitară care a amendat-o pe călugăriță. Femeia nu a vrut să recunoască inițial că a abandonat cățeii, dar în cele din urmă a admis că a făcut acest lucru, încercând să se scuze și spunând că oamenii abandonează animalele la poarta mănăstirii și de aceea le-a dus pe câmp. Viceprimarul spune, însă, că femeia putea să ducă patrupedele la adăpostul de câini de la Bucov.

Ulterior, se pare că stareța mănăstirii Ghighiu ar fi negat că măicuța este de acolo, mai explică viceprimarul, dar la acel moment femeia nu văzuse filmarea. Viceprimarul spune că stareței îi va fi arătată filmarea pentru a vedea dacă astfel o identifică pe măicuța care a aruncat puii de câine pe câmp.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O călugăriță despre care se bănuiește că ar fi de la mănăstirea Ghighiu a fost prinsă de viceprimarul comunei Plopu când abandona pui de căței pe un câmp, care fuseseră aduși până acolo în saci de rafie legați la gură! Viceprimarul a surprins-o pe călugăriță când făcea acest lucru și a chemat poliția. Totul s-a întâmplat pe un câmp dintre comunele Bucov și Plopu.

Viceprimarul a filmat-o pe femeia aflată la volanul dubei cu care a adus sacii cu căței și a întrebat-o de ce a făcut acest lucru. Femeia, aflată în mașină alături de doi bărbați, a încercat să se scuze spunând că oamenii aduc câini și-i abandonează la mănăstire.

Vom reveni cu detalii!

Vezi mai jos imaginile:

7 COMENTARII

  1. Felicitari vice primarului VASILE ALBU pentru faptul ca a demascat o fiinta ce n-ar merita sa fie slujitoarea Domnului, chair intr-o manastire. Ma bucur ca a demascat un personaj fara suflet si mila, in loc sa castreze cainii aciuati pe la manastiri, caci se face gratuit, ori sa-i duca la adapost. Tot dezgustul pentru asemenea persoane …si femeie, cruda si nemiloasa.

    • MAI BINE RUSINE VICE PRIMARULUI vasile albu PENTRU CA NU IA LEGATURA CU UN ONG PENTRU STERILIZAREA CAIINILOR CARE SE INMULTESC NECONTROLAT. ASTA E DOAR CU GURA, CU FAPTA NEMA

  2. Dar cand oamenii de rand abandonează câinii pe străzi și mai ales in fata mănăstirilor si a bisericilor de ce nu sunt filmați?? Da ce credeti ca mănăstirile si maicile sunt datoare să păstreze toate animalele abandonate de noi oamenii? Ar trebuii sa ii prindeti si sa ii amendați pe cei care arunca câinii in fata mănăstirilor pentru ca ei sunt vinovații,nu maica!

    • Cum maica nu e vinovată?de ce a lăsat câini în saci legați ca sa moara Nu!pute macar sa îi elibereze din sac.cum poti sa spui ca e nevinovata

  3. Dacă stăpînu’ nu a vrut să aibă grijă de căței, călugărița i-a lăsat “în plata Domnului”, pt că dacă azi adoptă la poarta mănăstirii cinci cîini, mîine va găsi cinșpe, poimîine o sută, apoi într-un an va trebui schimbată numele mănăstirii în Cetatea Cîinilor (vezi invitația Merkeloaiei către migranți), peste cinci ani localitatea, în loc de Plopu (făr soț și măicuța fără soț) se va chema Căței. Fapta călugăriței, dar în primul rînd a gazdei este reprobabilă, dar și la “adăpostul” de la Bucov în cazul unei “suprapopulații” se stabilește o dată limită, iar dacă nu vine nimeni să adopte patrupezii, ei sînt “adormiți în mod uman” (heee?), că altă “soluție” (de pus în siringă) nu au nici ei. O singură și ultimă întrebare, “creștinii” mari din America, care în fiecare duminică se închină profund (dă-i în neștire cu “God bless you”) împreună cu toată familia în biserică, apoi capul familiei se suie în avion în Irak, Siria, Afganistan, Vietnam, ca să distrugă adăpostul familiilor acolo jos la sol, apoi “cățeii” și adulții umani sînt abandonați în voia soartei, “creștinii” de ei oare cînd vor plăti “amenda” și reparația, sau măcar cînd vor cere iertare??

  4. Rușine! Mai îmbracă și straie preoțești! Crede că dacă se duce și spune o rugaciune , a scăpat de păcat! Lasandu-i in drum, mici , fara posibilitate de a se hrăni, e că și cum i-ar fi omorât! Halal , măicuță! Sa-ti dea Dumnezeu după faptele tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here