UPDATE: Potrivit unui comunicat transmis redacției de către OMV Petrom, norii generați de instalațiile de pe platforma Brazi nu conțin substanțe periculoase.

“În legătură cu informațiile prezentate în articolul “UPDATE VIDEO: Poluare de la rafinăria Petrobrazi”, precizăm următoarele:

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Norul alb din prim planul imaginii este abur care iese dintr-un turn de răcire aparținând unui alt operator economic.

Norul alb din planul secund este apă evaporata (abur) din turnurile de răcire aparținând Centralei Electrice cu Ciclu Combinat Brazi.

Apă este folosită că agent de răcire în diferite procese tehnologice. În condițiile unor temperaturi atmosferice reduse, apare fenomenul de condens, ceea ce face ca aburul să fie mai vizibil.

Precizăm că aburul nu este poluant și nu afectează sănătatea oamenilor”, se arată în comunicat.

Stirea inițială:

Reziduuri industriale de la rafinăria Petrobrazi!

Un cititor a sesizat faptul că rafinăria Petrobrazi poluează și a realizat două fotografii în care se observă un fum dens deasupra rafinăriei.

Reamintim că nu este prima oară când cititorii semnalează acest aspect, însă, de fiecare dată explicația reprezentanților rafinăriei este că sunt aburi care nu poluează.

Rafinăria Petrobrazi a fost sancționată de Garda de Mediu Prahova cu amendă în valoare de 25.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în autorizația de mediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here