fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

UPDATE VIDEO. Ultima etapă la stingerea incendiului din Mimiu: Pompierii inundă în totalitate depozitul

Citește Și

- Reclamă -
UPDATE. Pompierii militari au început acțiunea de inundare a depozitului:
La aproape 70 de ore de la declanșarea incendiului din Mimiu, pompierii lucrează încă la lichidarea acestuia. ISU Prahova a decis, ca ultimă măsură, inundarea totală a depozitului. 

În acest scop, acționează 11 autospeciale.

 

- Reclamă -

Acțiunea a fost anunțată de ISU Prahova prin intermediul unui comunicat de presă.

„Două autospeciale de lucru cu apă și spumă, se află la depozitul de mase plastice din Mimiu, care a luat foc duminică după-amiază, în jurul orei 16:07 minute.

Echipajele de pompieri au adoptat o intervenție defensivă, ceea ce presupune că nu pot pătrunde în hala în care se manifestă incendiul, din cauza riscului iminent de  prăbușire a elementelor de construcție, structura de rezistenta fiind grav afectată și ar pune în pericol viața echipajelor în ipoteza acționării din interior.

- Reclamă -

Intervenția se execută numai din exterior și este de durată, deoarece în interiorul halei sunt depozitate cantități impresionante de materiale combustibile.

Începând cu ora 12:00 după realizarea unei noi recunoașteri, comandantul intervenției a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de salvare de la înălțimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului.

Totodată, precizăm că în urma analizei specialiștilor, construcția este o clădire existență pentru care nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în prezent specialiștii noștri nu au efectuat efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la obiectivul menționat, ceea ce presupune și că nu s-au aplicat sancțiuni”, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...