Sursă foto: Pixabay
Mai mulți urși și-au făcut prezența trei zile la rând într-o comună din Vâlcea, atacând și omorând bovinele aflate în gospodăriile din mai multe zone ale comunei.

Locuitorii comunei Sălăturcel au fost avertizați de către jandarmi, după ce urșii au făcut prăpăd în gospodării și au atacat și omorât mai multe vaci.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare RO-ALERT, întrucât animalele bântuie prin comună.

„De vineri până astăzi, au fost primite trei apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezenţa unor urşi în localitatea Sălătrucel, satele Şerbăneşti şi Păteşti. Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, care s-au comportat agresiv şi au lăsat pagube în gospodăriile în care au intrat. Sunt doi viţei şi o vacă pe care i-au omorât şi încă un viţel şi o vacă rănite, de vineri seara şi până duminică. Din fericire, nu au fost rănite persoane”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

Primarul comunei a spus, de altfel, că în ultima perioadă vizitele urșilor sunt din ce în ce mai dese.

„Au fost şapte atacuri numai în ultima săptămână. Şi duminică seara, după ce a atacat şi omorât o vacă, un urs a fost văzut din nou prin altă zonă din comună. S-au luat măsuri, iar jandarmii, împreună cu cei de la Ocolul Silvic, patrulează în fiecare seară, însă problema este că sunt foarte mulţi urşi în zona noastră. Nu este un singur urs care atacă gospodăriile, ci cred că sunt mai mulţi. De aceea mâine (marţi, n.r.) vom înainta o adresă către Ministerul Mediului prin care să le cerem să ne ajute şi să aprobe relocarea urşilor din zonă. Trebuie făcut ceva cât mai repede pentru că altfel nu este exclus să ne întâlnim cu ursul pe stradă”, a transmis primarul comunei Sălătrucel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here