Anul de grație 2017. 1 august. Ploiești. România. Ca orice cetățean responsabil m-am dus la sediul Electrica să plătesc o factură de curent. Afară peste 30 de grade Celsius, înăuntru la fel. Iau bon de ordine. Mă uit în jur. Se transpira ca în saună, iar oamenii resemnați stăteau și se uitau pe pereți. Din șase ghișee funcționau doar două.

M-am resemnat și eu. Suntem un popor admirabil construit. Ne place să stăm la cozi. Ne-am obișnuit ca pe banii noștri să fim luați la mișto încât nu mai reacționăm în niciun fel. Da, mai avem uneori niște revolte, dar se sting repede. Ca și la coada de la Electrica. Nimeni nu zicea nimic. Priveau totți spre cele două ghișee funcționale și transpirau. La un moment dat o doamnă a întrebat unde se face plata cu cardul deoarece știa că cei cu cardul au prioritate. Sau o fi un ghișeu special. I s-a răspuns că persoana de la ghișeul cu cardul e în concediu și oricum cei cu cardurile nu mai au prioritate. Cei care plăteau cash s-au uitat recunoscători la doamna de la ghișeu.

După aproximativ 30 de minute am plătit și am plecat. I-am lăsat mai departe pe ceilalți transpirând resemnați, dar binecuvântând coada.

PS. Doamnele de la cele două ghișee funcționale s-au comportat cu răbdare și au încercat să proceseze cât mai repede pe fiecare.

PS 1. Fotografia de mai sus a fost făcută de un cititor al ziarului nostru chiar ieri. Coincidența a făcut ca după ce ne-a trimis fotografia eu să merg să plătesc factura respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here