Acum că a ieșit și PSD-ul cu candidatul la Primărie, că să zic așa, lupta de clasă se va adânci. Până mai ieri PNL-ul nu știa cu cine se va bate pe cinci iunie, probabil au sperat să se adeverească zvonul cum că PSD-ul ar face alianță cu ALDE și ar sprijini-o pe Grațiela Gavrilescu Primul perdant în toată treaba asta a fost Daniel Savu care a renunțat pe rând să candideze la șefia PSD Prahova și PSD Ploiești. I se promisese că va fi candidatul de care Ploieștiul are nevoie la primărie. N-a fost.

De cealaltă parte PNL-ul pierde un procent important pe Valea Prahovei prin trecerea primarului din Bușteni (cu tot cu fosta organizație PDL) la sociali democrați. Dacă Eamanoil Savin își face treaba cum ne-a obișnuit pe vremea când o avea ca șefă pe Roberta Anastase, vorbim de un procent foarte mare pe care îl va lua PSD-ul la Bușteni. Și poate influența și Azuga, deci  bilă albă pentru PSD care s-a mișcat cu talent. Sinaia în schimb s-ar putea să rămână a liberalilor avându-l pe primarul Vlad Oprea acolo. De Comarnic se leagă câteva dosare făcute de DNA, cu implicații și de o parte și de alta a eșicherului politic, deci e un pic de teren minat.

La Câmpina pot încă să existe surprize, depinde de partide cum își fac jocurile și campania. Pe axa Ploiești-Azuga, lupta se va da în comunele din jur și aici va conta disciplina de partid și organizarea. Iar la organizare, PSD-ul a stat întotdeauna bine. De văzut cum vor funcționa ”agenții electorali” și cât de mult se vor folosi partidele de social media și internet. Până la urmă trebuie să se intre și în secolul 21 cu campaniile electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here