Vechiul teleferic și telecabina construite în anii 70 au fost achiziționate cu suma de două milioane de euro fără TVA în urma unei licitații publice care a avut loc recent. Câștigătorul a fost desemnat societatea Transport Urban Sinaia, cu unic acționar Consiliul Local Sinaia.

Instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia – care fac legătura între staţiune, Cota 1400 şi Cota 2000 – au fost scoase la licitație într-o primă fază cu suma de 3.330.533 EUR (fără TVA), acest preț nefiind pe placul autorităților locale.

Vechea telecabină a aparțiunut societății Teleferic SA, în spatele căreia se afla Adrian Sârbu, potrivit presei centrale.

În luna mai a acestui an, Vlad Oprea, primarul din Sinaia, declara că preţul este „imens”, dar că ar fi interesat să le cumpere „pentru imagine”,  în condiţiile unui preţ mult mai mic decât cel anunţat.

La ultima licitație proprietarul a scăzut prețul de pornire la două milioane de euro, societatea Transport Urban, aflată în subordinea Consiliului Local Sinaia, fiind singurul ofertant.

Maria Floricică, manager SC Transport Urban Sinaia, a declarat că, după licitație câștigătorul are un termen de 30 de zile pentru a încheia contractul de vânzare cumpărare.

Aceasta a precizat că nu este clar la acest moment dacă telecabina veche va funcționa la începutul sezonului de iarnă din acest an, fiind nevoie anterior de o verificare tehnică minuțioasă a instalațiilor.

Bunurile scoase la vânzare sunt: instalaţii de transport pe cablu – Telecabina dubla Cota 1400, construită în 1970, cu o capacitate de transport de 350 persoane/h, lungimea traseului fiind de 2.328 m. Sunt scoase la vânzare inclusiv clădirile unde se află staţiile de pornire, respectiv sosire (Cota 1400) stâlpii de susţinere, motoarele de tracţiune, echipamentele electrice, sisteme de cabluri şi cele două cabine, potrivit imobiliare.ro.

Cel de-al doilea traseu scos la vânzare se referă la tronsonul de telecabină care pleacă de la Cota 1400 şi ajunge la Cota 2000, traseu care are o lungime de 1.945 de m, în preţul total intrând şi clădirea care adăposteşte staţia finală, plus cele două telecabine aferente şi instalaţiile de control şi acces. Capacitatea de transport pe această porţiune este de 300 de persoane/h.

Odată cu vechea telecabină au fost scoase la vânzare telescaunul de la Cota 1400 la Cota 2000, construit în anul 2006, dar şi vechiul telescaun inaugurat în anul 1975, fiind preluate și acestea de administrația publică locală.

Vechea telecabină din Sinaia are marele avantaj că poate prelua turiștii direct din centrul stațiunii, în timp ce, pentru o călătăorie cu Gondola, aceștia trebuie să urce pe jos sau cu mașina până la Cota 1000.

În plus, odată cu preluarea telecabinei de către administrația locală, skipass-ul va fi valabil pe toate instalațiile de transport pe cablu din stațiune.

FOTO: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here