Primarul Adrian Dobre a atacat joi compania Veolia Energie Prahova, raportându-se la investițiile pe care societatea susține că le-a făcut și la pierderile pe care le invocă. În negocierea cu primăria Ploiești, Veolia a susținut că a făcut investiții și că a avut pierderi la sistemul de energie termică pe care vrea să le recupereze prin majorarea tarifului la termie. Primarul a precizat că negocierile cu Veolia au pornit de la suma de 280 lei, iar spre final mergeau spre 345 lei gigacaloria, în condițiile în care la ora actuală tariful este de 187 lei plus TVA, ceea ce ar fi reprezentat o majorare considerabilă a prețului practicat pentru populație. Primarul a mai spus că nici până la ora actuală Veolia nu a comunicat care este costul real pentru producția energiei termice.

Primarul a dezvăluit însă că, din punct de vedere al investițiilor, Veolia nu s-a preocupat ca acestea să rezolve pierderile de la sistemul de termie, ci a preferat să îmbunătățească sistemul de producere a energiei electrice, de unde primește bonus de cogenerare de la Statul Român.

Adrian Dobre spune că toate investițiile Veolia au fost făcute în zona producerii de energie electrică, forțându-se sistemul de termie, în condițiile în care din rapoartele companiei reiese că pe o bucată de rețea din cea primară pierderile sunt de peste 30%.

Iar acum, la negocierile cu primăria Ploiești, Veolia a invocat pe de-o parte investițiile făcute, care se dovedesc acum din declarațiile primarului ca fiind pentru sistemul de energie electrică, de unde Veolia primește bani de la stat, iar pe de altă parte pierderile la sistemul de energie termică, pe care se pare că preferă să le recupereze de la ploieșteni, prin majorarea tarifului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here