Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut,  joi noapte, de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care îl acuză de trafic de influenţă. Este vorba de un nou dosar în care omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus deja sub acuzare. În aceeaşi cauză este vizat şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În cursul zilei de vineri, Bogan Olteanu urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Iată comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 iulie 2016, a inculpatului

OLTEANU BOGDAN, la data faptei preşedinte al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 iulie 2016, inculpatul Olteanu Bogdan urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. Nicusor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare

    (…)

    2-Viceguvernatorul BNR, retinut de DNA: Bogdan Olteanu, transportat cu elicopterul la Vintu – cati bani i s-au promis(…)

    3-Iohannis ii raspunde lui Basescu: Romania nu e stat mafiot

    (…)——–__________———-Dupa primele doua titluri si actiuni, se pare ca Justitia incepe sa-si vina in fire si sa-si intre in mana, in 15 ani de ocna pe “edil” nu va mai ramane decat pielea si oasele…Cu bogdanel cel bagaret in treburi mafiotice, sper sa fie la fel, macar 15 ani, insa desi el nu este chiar un pestisor oarecare, tartorul cel batran, ‘ugur ‘sarescu este pestele ce trebuie prajit, pentru ca individul este cel ca a participat DE LA A la Z la distrugerea Romaniei si sclavagizarea romanilor, motiv pentru care el trebuie pus obligatoriu in plutonul celor ce se vor inalni cu…plutonul! Prim pluton din care trebuie sa faca parte si cele doua loaze din stirea nr. 3(***), adica cei doi pres.-edinti, care se cearta pe o chestie recunoscuta mondia, statul roman ESTE un stat MAFIOTIC, insa cainele basset urla acest lucru , mergand pe idea ca cine striga mai tare” Mafiotul! Prinde-ti mafiotul!”, va fi considerat innocent si exonerat – a priori- de orice vina “imaginata”… Si-cu siguranta – in mintea sa alcolizata, spera chiar la un premiu , la o recompensa pentru “binele” facut Romaniei…Timpul trece greu(repede pentru ei!) , dar va veni si acel timp cand toti acesti reali si mari mafioti(inclusiv asistentii lor, gen monica luiza machiavella) , vor infunda si ei puscariile…Good Luck! ( indiscutabil ca giohanala de Sibiu este un mafiot inca la dintii de lapte-comparativ cu cainele basset-, insa tot ce face-si chiar ce nu face!- il recomanda calduros pentru plutonul nr1!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here