Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, a fost plasat în Arest, fiind reținut pentru 24 de ore, și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a anunțat DNA.

Crețu a fost prins în flagrant luni în timp ce primea 40.000 de euro mită chiar în sediul Consiliului Județean Suceava. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție serviciul teritorial Cluj instrumentează dosarul în care l-au acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Detalii despre flagrant aici!

Redăm mai jos integral comunicatul DNA cu privire la reținerea lui Silviu-Cristinel Crețu:

“În completarea comunicatului nr. 324/VIII/3 din 4 aprilie 2022, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie 2022, a inculpatului CREȚU SILVIU-CRISTINEL, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 5 aprilie 2022, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here