Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionescu Radu Cezar Liviu, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, la data faptei şi în prezent, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: la sfârșitul lunii octombrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri (denunțători în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea unuia dintre aceștia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente.

Inculpatul a primit folosința gratuită a autoturismului respectiv și ca recompensă pentru numirea și susținerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de președinte în Consiliul de administrație al unei societăți comerciale cu capital integral de stat.

Autoturismul a fost primit efectiv de către inculpat la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Județean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți, precum și celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing și întreținere a mașinii în valoare totală de 101.340,55 lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparține inculpatului Ionescu Radu Cezar Liviu, până la concurența sumei de 101.340,55 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză, potrivit unui comunicat al DNA.

Radu Ionescu a fost vicepreședinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, iar în primăvara anului 2015 a fost numit în aceeași funcție din partea UNPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here