Viceprimarii Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE) au lansat atacuri la adresa primarului Adrian Dobre (PNL) după ce acesta a luat primele măsuri concrete în problema salubrității! Edilul-șef a coordonat în noaptea de 5 spre 6 decembrie o acțiune de control care a vizat operatorul de salubritate Rosal, acțiune care s-a soldat cu 42 de amenzi acordate de Poliția Locală și de Regia Autonomă de Servicii Publice operatorului, în valoare de 94.000 lei.

Ulterior, primarul Adrian Dobre a organizat o conferință de presă pe această temă, acuzând că până la această acțiune RASP și Poliția Locală nu și-au făcut treaba, că nici ADI Deșeuri nu monitorizează corect contractul cu Rosal și l-a acuzat inclusiv pe președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, care este și președinte ADI Deșeuri, că nu ia măsuri concrete, dar și pe cei doi viceprimari ai Ploieștiului Cristian Ganea și George Pană, că nu se implică în această problemă.

Cel mai probabil în urma presiunii publice făcute prin ziarul Incomod, cei doi viceprimari au reacționat prima dată joi seară, 6 decembrie, și au postat pe Facebook mesaje în care vorbeau mai puțin de problema gunoaiele care au împânzit orașul și de disconfortul resimțit de ploieșteni și mai mult de primarul Adrian Dobre pe care l-au atacat.

“Sunt revoltat de declarațiile pe care primarul Adrian Dobre le face la adresa mea, în spațiul public. Este deranjantă toată această gargară la care recurge primarul pentru a-și face cu orice preț imagine. Dar nu accept să facă acest lucru terfelindu-mi mie imaginea. Am fost acuzat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că ”nu am luat atitudine și nu am făcut front comun” în privința faptului că în ultimele zile, operatorul de salubritate nu a mai prestat servicii. Este adevărat că acest operator se confruntă cu un conflict de muncă intern, lucru care a paralizat activitatea societății. Nici mie nu-mi place cum arată de două zile orașul. Nu înțeleg însă de ce mă acuză Dobre pe mine, dar și pe celălat viceprimar, că nu am luat măsuri pentru rezolvarea situației. Îi reamintesc primarului Dobre, dacă are scăpări de memorie, că activitatea RASP (regia care controlează cum se desfășoară activitatea de salubritate) este în subordinea lui și a city managerului. Deși se plânge de activitatea operatorului de salubritate de mai multe luni, Dobre a început să facă controale doar acum, când societatea respectivă se confruntă cu o grevă general a salariaților. Și nu orice controale, ci ”noaptea ca hoții”. Aud că vrea şi un fel de referendum local. Nu am înțeles prea bine pentru ce. E pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate, sau pentru demiterea primarului? Îl rog public pe Adrian Dobre să învețe, măcar în ceasul al 12 – lea, să fie primar! Pentru că și-a demonstrat incompetența în nenumărate rânduri, a găsit acest subterfugiu: aruncă vina pe viceprimari! Nu voi tolera acest comportament niciodată! Constat că în loc să facă administrație, Dobre este în plină campanie electoraĺă. Ruşine!“, a scris viceprimarul Cristian Ganea pe Facebook.

“Inteleg ca astazi dl.primar Dobre a susținut o nouă conferință de presă, tema principală a acesteia fiind centrată în jurul activității operatorului de salubritate.
Am mai aflat si faptul că în timpul nopții precedente a inteles a face un tur prin oras – ca de altfel ca orice om liber care se plimba noaptea prin oras – si a constatat faptul că operatorul de salubritate nu isi făcuse treaba…Sigur putea face aceasta plimbare si in timpul zilei…la lumină…însă era un risc major.In mod absolut firesc ziua…pe lumină..sunt evident si alti oameni pe strada care vazindu-l pe edilul sef puteau eventual sa ii adreseze si unele întrebări…
De asemenea în timpul conferinței de presă a identificat și vinovații – pentru ca intotdeauna altcineva e de vina… si ma voi referi aici doar la doi dintre “nominalizati” – viceprimarii. Ce a… uitat ….sa spuna dl.primar este insa faptul că domnia sa, alături de administratorul public al orașului, coordonează în mod direct activitatea RASP – instituția din cadrul Primăriei care monitorizează activitatea operatorului de salubritate.De asemenea si activitatea Poliției Locale este în subordinea directă a primarului Ploiestiului.INSA…altcineva e de vina…
Am mai aflat că dorește inițierea unui referendum..sau sondaj…în fine nu a fost foarte clar.Dar nimic nou…incertitudinea,nepriceperea, lipsa de transparenta,dialog si comunicare e modul de a conduce primaria de mai bine de doi ani.Apropo de comunicare…am auzit ca ar fi declarat ca miine se va întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.Da, am folosit corect formula …”am auzit”….si dl Ganea a auzit…dar la discuție ( unde,la ce ora, cu cine…?)se duce dl.primar.Asta apropo de lipsa de implicare a viceprimarilor.
Concluzia ?
Un primar, care asa cum am spus si zilele trecute, nu a reusit si e clar ca nici nu va reuși să se ridice la înălțimea asteptarilor ploiestenilor si a functiei pe care o deține.
“, a postat viceprimarul George Pană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here