Pentru prima dată în ultimii ani, ploieștenii nu au mai beneficiat iarna aceasta de subvenție la căldură, fapt care a dus la o majorare a facturilor cu aproximativ 60 de lei! În timp ce aleșii locali spun de luni bune că Ploieștiul nu mai are bani, sursele din mediul administrativ spun că în realitate ar fi vorba de o nepăsare, sau chiar de o incompetență, întrucât municipalitatea a avut excedent bugetar în 2018, adică bani rămași necheltuiți.

Subvenția la căldură pentru o lună costa municipalitatea aproximativ 3,3 milioane de lei, în timp ce excedentul bugetar pentru 2018 este de 3,5 milioane de lei. Adică bani ar fi fost, iar municipalitatea putea să ajute ploieștenii să nu plătească facturi majorate pentru căldură (detalii aici).

Veolia Energie solicită la ora actuală o majorare cu 50 de lei a tarifului la termie. Deși primarul Adrian Dobre (PNL) spune că nu este de acord ca oamenii să plătească mai mult, omită să spună că ploieștenii deja scot din buzunar cu 60 de lei mai mult, lunar, față de anul trecut. Nici viceprimarii Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE) dar nici consilierii locali nu au spus nimic pe acest subiect, toți aleșii locali alegând să ignore facturile mărite la căldură pe care le-au plătit deja ploieștenii în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2018.

Reporterii ziarului Incomod i-au contactat pe primarul Dobre și pe viceprimarii Ganea și Pană, pentru a-i întreba de ce nu s-a acordat subvenția sau dacă se va acorda pentru luna februarie. Inițial nici unul din cei trei nu a răspuns la telefon, iar ulterior viceprimarul Ganea a revenit cu un punct de vedere, prin care a dat vina pe primarul Dobre.

“În fiecare an, primarul și RASP-ul făceau un proiect de hotărâre privind subvenția. Uneori au făcut și consilierii. Se pare că anul acesta nimeni nu a mai făcut acest proiect deoarece au fost probleme cu banii și nimeni nu a știut dacă ajung sau nu banii. Până la urmă era atributul primarului să facă acest lucru. În subordinea dumnealui este Direcția Economică. Am terminat cu un excedent de 3,5 milioane de lei.”, a declarat Cristian Ganea.

Iar la întrebarea dacă se va pregăti un proiect de hotărâre pentru a fi dată subvenția pentru luna februarie, Ganea a răspuns: “Așa ar trebui și o să ne aplecăm asupra acestui lucru cu o mare seriozitate și grabă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here