Primarul Adrian Dobre (PNL) a acuzat majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local că blochează realizarea Spitalului Municipal, după ce la ultima ședință de Consiliu nu a fost votat proiectul privind preluarea terenului de pe strada Torcători de la MAPN la municipiul Ploiești. Edilul-șef acuză în mod special comisia nr. 2, Patrimoniu, pentru că nu a dat aviz favorabil proiectului, deși spune că a pus la dispoziția comisiei toată documentația necesară.

Vezi aici declarația integrală a primarului Adrian Dobre!

În replică, viceprimarul Cristian Ganea, președinte PSD Ploiești, acuză lipsa de comunicare dintre primar și Consiliul Local și spune că, din cauza acestui lucru, a mers personal la Ministerul Apărării și la ANL pentru a discuta condițiile preluării terenului, inclusiv o serie de locuințe pe care municipalitatea trebuie să le pună la dispoziția MAPN în schimbul terenului. Cristian Ganea spune că pregătește un nou proiect de consiliu local pentru preluarea acestui teren, cu condiții diferite față de cele negociate de primarul Adrian Dobre.

“Am fost personal la Ministerul Apărării, inclusiv la ANL ieri (n.r. luni, 28 ianuarie) și am discutat despre posibilitatea preluării terenului de 7,3 ha și negocierea condițiilor cu factorii de răspundere. Trebuie să dăm 80 de apartamente Ministerului Apărării, iar primele 20 nu vor fi date în patru ani, cum era proiectul inițial, ci cu un termen de grație de cinci ani, restul întinzându-se până la nouă ani. Lipsa de comunicare de la nivelul conducerii primăriei, respectiv dintre primar, pe de-o parte, și viceprimari și consilieri locali, pe de altă parte, a condus la această situație. Am crezut de cuviință că e mai bine să merg personal să mă interesez de veridicitatea acestor lucruri. În urma discuțiilor pe care le-am avut ieri la București, mai așteptăm o corespondență, iar apoi vom creiona un nou proiect de hotărâre pentru preluarea terenului de pe strada Torcători, cu noi condiții față de cele din proiectul inițial, care a fost înaintat de primarul Dobre.”, a declarat pentru ziarul Incomod viceprimarul Cristian Ganea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here