fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Viceprimarul Ploieștiului Daniel Nicodim a ratat depunerea proiectelor de finanțare pentru PNRR

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE Primăria Ploiești a anunțat că primarul Andrei Volosevici îi va cere explicații viceprimarului Daniel Nicodim cu privire la pierderea fondurilor PNRR:

 - Ziarul INCOMOD
Click pentru a mări imaginea

„Având în vedere comunicatul de presă al PNL Ploiești vă informăm că mâine la prima oră domnul primar îi va cere în scris domnului viceprimar PNL, Daniel Nicodim, explicații și măsurile pe care acesta urmează să le aplice, având în vedere că din 13 noiembrie 2020 are în atribuții coordonarea Direcției Relații Internaționale conform dispoziției anexate.”, este mesajul postat pe pagina de facebook a primăriei Ploiești.

- Reclamă -

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ploieștiul, pe mâna viceprimarului Daniel Nicodim, a ratat depunerea proiectelor pentru finanțare prin PNRR. Consilierii locali PNL au anunțat că Ploieștiul a ratat depunerea proiectelor de finanțare pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și au emis un comunicat de presă în care cer demisia sau demiterea directorului Direcției de Relații Internaționale (DRI), Daniel Soare, din cadrul primăriei. Direcția este, însă, în subordinea viceprimarului liberal.

Activitatea de coordonare a Direcției Relații Internaționale (DRI) și, implicit, a depunerii proiectelor de finanțare PNRR este în atribuția viceprimarului PNL Daniel Nicodim încă din noiembrie 2020. În schimb, directorul DRI ocupă această funcție de aproximativ două luni, susțin reprezentanți ai administrației publice locale.

- Reclamă -

PNL cere în comunicat demiterea directorului Direcției Relații Internaționale care se ocupă de depunerea proiectelor, însă, nu spune niciun cuvânt despre propriul viceprimar.

Reporterii Incomod l-au sunat pe viceprimarul Daniel Nicodim pentru un punct de vedere, iar acesta susține că, la rândul său, încă așteaptă explicații.

„Da, Direcția de Relații Internaționale este în subordinea mea. Încă îl aștept (n.r.: punctul de vedere) de la directorul Direcției de Relații Internaționale. Este vorba în primul rând despre proiecte pe componenta C5 (n.r. „valul renovării”, componentă prin care se accesează fonduri pentru reabilitări de clădiri). Verbal, dânsul (n.r. Daniel Soare) a motivat că nu avea auditul energetic al clădirilor respective, deși lucrul acesta era foarte clar că trebuie să-l aibă de la începutul lui februarie. Încă de la înceăutul săptămânii trecute i-am solicitat în scris să-mi detalieze motivele pentru care am ajuns în situația aceasta și până la data la care vorbim nu am primit încă un răspuns.”, a declarat Daniel Nicodim pentru ziarul Incomod.

Întrebat dacă a urmărit activitatea de depunere a acestor proiecte înainte de termen, Nicodim a răspuns: „Avem ședințe zilnice despre ce înseamnă proiecte în desfășurare, cât și cele care vor veni și sunt pe cale să vină. Am primit asigurări că lucrurile sunt în ordine și avem tot ce ne trebuie, așteptam doar deschiderea. Dânsul (n.r. directorul DRI) nu consideră că ar avea nici acum vină. Consideră că mai e timp. Pe vorbe am înțeles că s-a asigurat că auditul există, dar el nu exista. Eu am luat măsuri ca ele să fie finalizate cât mai repede”, susține viceprimarul Daniel Nicodim care, astfel, aruncă toată responsabilitatea pe directorul DRI și, personal, pare că nu își găsește nicio vină.

- Reclamă -

Nici PNL Ploiești nu-i găsește vreo vină propriului viceprimar, ci, printr-un comunicat de presă, cere demisia sau demiterea lui Daniel Soare.

„Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Local cere demisia sau demiterea directorului Direcției de Relații Internaționale, Daniel Soare, din cadrul Primăriei Ploiești.

Din nefericire, din cauza lipsei de implicare și a incapacității de pregătire a proiectelor finanțate din fonduri europene a fost ratată depunerea proiectelor de finanțare eligibile pentru Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Vă reamintim că, în luna februarie, grupul consilierilor locali PNL a depus mai multe amendamente la bugetul local pentru anul 2022 asigurând astfel sumele necesare realizării studiilor de fezabilitate pentru mai multe proiecte finanțabile prin PNRR.

Pregătirea si aplicarea acestora revine, prin fișa postului, Direcției de Relații Internaționale condusă de directorul Daniel Soare.

În data de 1 Aprilie, la ora 10.00, a fost deschisă axa de finanțare C5 din cadrul PNRR prin intermediul căreia se puteau finanța proiectele de consolidare antiseismică și izolare energetică atât a blocurilor de locuințe, cât si a clădirilor publice.

Aproape toate municipiile reședință de județ din țară au depus proiecte pentru aceste lucrări (doar în prima oră de la deschiderea axei au fost înscrise proiecte în valoare de 500 milioane de euro).

Din nefericire, Ploieștiul a ratat aceasta șansă reușind tristul si rușinosul record de a NU DEPUNE NICIUN PROIECT DE ABSORȚIE A FONDURILOR ALOCATE PRIN INTERMEDIUL PLANULUI NAȚIONAL DE REZILIENȚĂ ȘI REDRESARE (PNRR).”, a transmis PNL în comunicatul remis luni, 11 aprilie.

Reamintim că nu este prima dată când Ploieștiul ratează accesarea unor fonduri. În fostul mandat, în martie 2017, când primar era Adrian Dobre (tot PNL), Ploieștiul a ratat accesarea de fonduri prin PNDL, după ce documentația a fost trimisă la un număr greșit de fax și, prin poștă, fără confirmare de primire. Actele trimisă prin poștă au ajuns atunci la Ministerul Dezvoltării, dar cu trei zile întârziere, astfel că Ploieștiul a fost singurul oraș din județ care nu a accesat fonduri PNDL. Toate detaliile acelui scandal aici:

Cum a pierdut Primăria Ploiești finanțarea celor mai importante proiecte

Pare că istoria se repetă la Ploiești, de data aceasta cu fondurile destinate reabilitării clădirilor.

Vom reveni pe acest subiect!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut