Victor Ponta, fostul premier al României, este așteptat astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde va fi audiat în calitate de martor în dosarul Hidro Prahova.

Hidro Prahova este unul din cele mai explozive dosare instrumentate de procurorii anticorupție din Ploiești, din care au fost disjunse mai multe cauze în care sunt vizați politicieni, dar și oameni de afaceri, printre care și cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, dar și deputatul prahovean Sebastian Ghiță.

Surse apropiate anchetei au declarat că despre acuzațiile care îi sunt aduse lui Ghiță va fi întrebat și Victor Ponta astăzi, după ce procurorii au descoperit că deputatul Ghiță ar fi dat 350.000 euro pentru ca românii din Republica Moldova să îl voteze pe Ponta la alegerile prezidențiale din 2014. Potrivit DNA, Ghiță a fost cel care a inițiat și coordonat activitatea de corupere a alegătorilor de peste Prut, în favoarea lui Ponta.

Citește și: Stenograme din dosarul lui Sebastian Ghiță – discuții cu Ioan Petran, coordonator campanie alegeri prezidențiale pentru Victor Ponta în Republica Moldova

În plus, împotriva lui Ghiță, procurorii au probe care arată că în perioada 2000-2015, acesta a obținut ilegal sume considerabile de bani fie prin trafic de influență, fie aparent legal, din fonduri europene. Ancheta procurorilor a arătat, însă, că fondurile europene au fost introduse într-un circuit financiar care la bază nu avea operațiuni reale.

Citește și:

Cum scotea deputatul Sebastian Ghiță banii din firmele pe care le controla

Care sunt firmele controlate de Sebastian Ghiță și persoanele interpuse la conducerea lor

Chiar din sumele acestea de bani obținute ilegal de Ghiță, s-ar fi plătit campaniile electorale. O parte din bani ar fi mers în campania electorală din 2012, prin care Ghiță a ajuns deputat în Parlamentul României, iar suma de 350.000 euro ar fi fost folosită la alegerile prezidențiale din 2014, cu scopul de a ieși președinte Victor Ponta.

În plus, potrivit mărturiilor și stenogramelor din dosar, însuși Victor Ponta ar fi intervenit în favoarea firmei cumnatului său, Iulian Herțanu, care a efectuat lucrările la rețeaua de canalizare a orașului Comarnic, care au stat la baza constituirii dosarului „Hidro Prahova”.

Citește și: Mărturii și stenograme din dosarul DNA Ploiești care îl îngroapă pe Victor Ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here