ponta iohannis

ponta iohannisPremierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că se va consulta cu preşedintele Klaus Iohannis în ceea ce priveşte numirea unui nou ministru de Finanţe după ce acesta se va întoarce de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Victor Ponta a precizat că va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis, vineri, când se va întoarce de la Bruxelles.

“Voi anunţa ministrul după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles”, a declarat Victor Ponta.

“Avem o relaţie instituţională foarte normală şi aşa trebuie să funcţioneze”, a mai spus premierul.

Ponta a refuzat să spună ce nominalizări are în vedere.

Potrivit România TV, premierul Ponta are mai multe variante depropuneri pentur şefia Finanţelor: VIOREL ȘTEFAN, președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, CRISTIAN POPA, fost viceguvernator BNR, şi IOANA PETRESCU, fost ministru de Finanțe şi consilier al premierului Victor Ponta pe probleme economice. Pe listă se află şi DAN MANOLESCU, secretar de stat la Finanţe.

Întrebat dacă adoptarea Codului Fiscal este afectată de situaţia lui Darius Vâlcov, Ponta a răspuns: “Evident că este afectată. (…) Suntem la faza de ultime retuşuri.”

Prim-ministrul a anunţat că a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din postul de ministru al Finanţelor, având în vedere cererea DNA de arestare a acestuia, şi că va prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.

DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here